Gå til sidens hovedinnhold

Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen i bilulykke: – Aldri vært med på verre

Skulle på hyttetur da ulykken inntraff.

Fredag 7. januar var Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen (72) innblandet i en bilulykke som kunne endt langt verre enn den gjorde.

Det var på riksvei 3 i nærheten av Elverum at ulykken inntraff. Sammen med en kompis var Halvorsen på vei til Østerdalen på hyttetur da en nedsnødd lastebil uten synlige baklys hindret dem.

Les også: Slik reagerte sønnen til «Mesternes mester»-Nadya på deltakelsen: - Det kommer til å gå så dårlig

Overfor Østlendingen, som først omtalte saken, forteller Halvorsen hvordan han klarte å redde situasjonen fra å bli mer alvorlig enn den ble.

– I siste sekund fikk jeg kastet bilen til venstre for å komme meg forbi, men så kom det en møtende bil. Jeg vrengte derfor til høyre igjen, for å unngå en front-mot-front-kollisjon. Men bilen som kom traff framhjulet mitt og fronten på sida mi. Bilen vi satt i ble deretter slengt av gårde.

– Det smalt noe vederstyggelig og vi snurret rundt og rundt mange ganger før vi stoppet. Det var som å kjøre tekopper på mart'n, og de frosne rekene vi hadde med oss lå strødd, sier han.

– Aldri vært med på verre

Overfor Dagbladet beskriver Ole Ivars-vokalisten hendelsen forrige uke som det verste han har vært med på.

– Jeg har aldri vært med på verre. Det er absolutt den styggeste trafikksituasjonen jeg har vært borti, sier han til avisen.

Les også: Kraftig nedgang for «Farmen kjendis»

Halvorsen beskriver at han ikke så lastebilen før de var helt innpå den, og han han ikke hadde sjans til å bremse opp.

– Du rekker ikke tenke i en sånn situasjon, men jeg forsto med en gang at nå blir det en dødsulykke her, hvis jeg ikke får til noe, sier han til Dagbladet.

Ingen alvorlige personskader

Sett bort fra rennende blod fra ansiktet, gikk det bra med både Halvorsen og kameraten i bilen.

Les også: Martin Lepperød slutter i «P3morgen»

Også de to i den møtende bilen slapp unna uten store skader, og Halvorsen er sikker på at utfallet ville vært helt annerledes dersom han ikke hadde klart å svinge unna lastebilen. Da hadde de ikke overlevd, sier han til Østlendingen.

– Vi var bare centimetre fra at det kunne gått liv, sier han.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Halvorsen.