*Nettavisen* Livsstil.

Ole Martin Årst røk ut av Mesternes mester

«Mesternes mester»

Reaksjonsevnen til Ole Martin Årst (44) kom til kort i møte med tidligere friidrettsutøver Hanne Haugland (51) i kveldens nattest i Mesternes mester.

12.01.19 12:57

I den tredje episoden av det populære NRK-programmet var deltakerne gjennom flere konkurranser, før det viste seg at Hanne Haugland lå nederst på den sammenlagte poenglisten.

- Jeg tror jeg velger en veldig tøff motstander, sa Haugland til resten av deltakerne da hun fortalte at hun valgte Ole Martin Årst som konkurrent til nattesten.

Han lå nest nederst på poenglisten, og ble derfor ikke overrasket.

LES OGSÅ: Mesternes mester viser rå styrke

- Får som fortjent

Klikk på bildet for å forstørre.

MANGE FØLELSER: Ole Martin Årst fortalte de andre deltakerne at han hadde blitt glad i hele gjengen. Foto: Toke Riskjær, Rubicon TV/NRK

Den tidligere fotballproffen, som blant annet har spilt for både Tromsø IL og to belgiske toppklubber, synes nattesten var veldig krevende.

- Den var helt grusom. Jeg har aldri slitt med å være nervøs i konkurranser før, men det gjorde jeg nå, sier han til Nettavisen.

I nattesten, hvor du må ta imot to av tre lysrør som faller ned for å vinne, viste Haugland rask reaksjonsevne. Hun tok de to første lysrørene, og dermed måtte tromsøværingen se seg slått.

- Jeg kjente at jeg mistet konsentrasjonen, og jeg tenkte på helt andre ting. Jeg var sjanseløs og for dårlig, men har kun meg selv å takke, sier han, som synes det var kjipt å ryke ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONSENTRERT: Hanne Haugland i nattest mot Ole Martin Årst. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

Har ikke fått vist seg fram

Selv om den tidligere fotballspilleren ikke var bitter etter tapet, innrømte han i programmet at det var med en liten bismak at han tapte.

- Det er en litt ekkel følelse, jeg må innrømme det, fordi jeg føler jeg ikke har fått vist meg fram, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTE AV KONKURRANSEN: Ole Martin Årst, tidligere fotballproff fra Tromsø, røk ut av kveldens episode av Mesternes mester. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

Til tross for at han ikke kom langt i programmet, er han glad for muligheten han fikk til å bli med.

- Det var helt topp, og en fantastisk gjeng. Jeg synes konseptet er supert, så jeg var ikke i tvil om at jeg ville være med, sier han til Nettavisen.

Årst forteller at han likte at konkurransene i programmet var så varierende. Selv trodde han at han ikke mestret statiske øvelser så bra, men det viste seg at han ikke var så verst.

- Det fine er at det hjelper ikke så mye å forberede seg, for du må takle det der og da. Det er et spenningsmoment, sier han.

LES OGSÅ: Mesternes mester-deltakere fant kjærligheten

Ny øvelse for deltakerne

Under kveldens episode fikk vi også se deltakerne bryne seg på en helt ny utfordring: situps for lag. Her er det om å gjøre å levere 40 baller fra førstemann til sistemann og opp i en kurv så raskt som mulig - kun ved å ta situps.

- Mister lagene en ball, får de ti sekunder straffetid, forklarte programleder Dag Erik Pedersen i programmet.

Klikk på bildet for å forstørre.

STERK KJERNEMUSKULATUR: I denne øvelsen fikk deltakerne virkelig kjenne på styrken i kroppen. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

Dette var bare én av øvelsene deltakerne måtte gjennom i den tredje episoden, og det krevde både styrke og konsentrasjon for å klare de to andre lagkonkurransene. Kveldens tema var nemlig lagånd.

Klikk på bildet for å forstørre.

VINNERE: Den tredje konkurransen vant Karoline Dyre Breivang (til venstre), Lars Berger og Kine Olsen Vedelden.  Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

I den første øvelsen måtte deltakerne gjennom en hinderløype sammen med laget sitt, mens de i den siste øvelsen skulle skyte på blink med pil og bue. Kine Olsen Vedelden (24) var på alle vinnerlagene og derfor ble temavinner.

- Det var ganske stort å vinne et tema i Mesternes mester, sa hun i programmet, og påpekte at hun ikke kunne ta på seg æren alene takket være gode lagkamerater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag