Se hvordan Stark er i aksjon - og døm selv om han fortjener smykke seg med tittelen agent 007:

Stark er for mange norske seere ensbetydende med den svært populære actiondramaserien 9-1-1 hvor han spiller den barske redningsmannen Evan "Buck" Buckley, som nylig ble sluppet på Disney+ Star.

I et eksklusivt intervju med Nettavisen forteller Stark at han forsøker å gjøre så mange stunts som overhodet mulig på settet til 9-1-1.

− Jeg elsker å være fysisk aktiv og gjør 80 % av mine egne stunts. Det er noe av det morsomste med jobben. Jeg får et skikkelig kick av det, forteller han via Zoom.

Han bedyrer likevel at han må stå over enkelte av stuntene.

− Det er noen av stuntene jeg ikke får lov til å gjøre. Det er ikke fordi jeg ikke kan eller våger, men fordi forsikringsselskapet ikke tillater det. Om jeg skulle bli skadet, ville hele innspillingen stoppe opp. Det ville kostet ekstremt mye penger. Jeg husker godt da vi skulle spille inn en av de første episodene hvor karakteren min hopper fra en bygning til en annen. Alt var preppet og klart til at jeg skulle utføre stuntet selv. Men så kom en av produsentene på settet og påpekte at han ikke ville at jeg skulle dø, ler briten.

Stark, som også har vært å se i britiske seersuksesser som Luther og Dracula, legger ikke skjul på at han ønsker å ta over rollen som James Bond nå som Daniel Craig (53) har bestemt seg for å legge Walther PPK-en på hylla.

− Gjett om jeg vil spille James Bond! Det er en drømmerolle for enhver britisk skuespiller. Helt siden jeg var guttunge har jeg drømt om å spille Bond. Jeg synes det har vært veldig spennende å følge med på hvordan karakteren har forandret seg i løpet av årenes løp. Og kanskje får jeg muligheten til å prøvespille. Jeg ville aldri ha sagt nei til en slik mulighet, smiler han fra der han sitter i Los Angeles.

Han tror 9-1-1 kan være en god søknad for Bond-rollen.

− Rollen min som redningsmann er ganske fysisk krevende. Så det tror jeg er en god erfaring å ta med seg videre, sier han, og forteller at han elsker å gjøre grundig research for en rolle.

− Jeg tror man aldri kan være godt nok forberedt til en rolle. I førproduksjonen til 9-1-1 snakket jeg med mange brannmenn og jeg satte meg veldig godt inn i deres hverdag. Det gjorde at jeg ble trygg på meg selv. Vi har også flere ekte brannmenn på settet. De driller oss i alle slags tenkelige situasjoner slik at serien skal fremstå så realistisk om mulig. Akkurat nå holder vi på å spille inn en ny sesong i Los Angeles.

Og det å spille inn en sesong fire av storproduksjon i denne byen som har vært svært hardt rammet av pandemien, har vært en krevende øvelse for alle involverte, forteller Stark.

− Det er veldig strenge tiltak på settet. Det er veldig merkelige tider nå, men jeg føler meg veldig takknemlig for å ha jobb nå, sier han og fortsetter:

− Den kommende sesongen reflekterer situasjonen i Los Angeles. Karakterene våre står midt oppe i den forferdelige situasjonen og kampen mot den usynlige fienden.

Det har vært en ganske stor følelsesmessig påkjenning å spille inn denne sesongen. Jeg spiller en karakter som redder andre mennesker og det føles veldig ekte, men jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å være en sykepleier eller en brannmann i pandemien. Jeg er stum av beundring for det arbeidet og den enorme innsatsen de gjør hver dag.

Stark har helt siden første sesong i 2018 vært med i 9-1-1. Han sier at han ikke hadde noen anelse om at serien ville bli så populær verden over.

Sesong to av «Exit» er også nå klar - og den er om mulig enda drøyere enn den første:

− Selv om du lager en serie med alle de «riktige» elementene, så er det dessverre ingen garanti for at den blir en suksess. Jeg husker godt at jeg var veldig nervøs og spent før premieren i 2018. Men heldigvis ble serien tatt veldig godt imot. Og nå får den et enda større publikum på Disneys strømmetjeneste. Som skuespiller ønsker man å nå ut til så mange som mulig, så det føles fantastisk.

Den sjarmerende briten har fått munnkurv om å si noe om handlingen i den kommende sesongen. Men han letter litt på sløret:

− I de første sesongene var det mye action og spenning. Men det har gradvis blitt mer et karakterdrama. Seerne kommer mye tettere på karakterene. Det liker jeg. I den nye sesongen får man se min karakter på hjemmebanene og hvordan han takler fritiden sin, avslutter han.