I 2012 vant amerikanske Olivia Culpo skjønnhetskonkurransen Miss Universe etter først å ha blitt kåret til Miss USA.

Siden har modellen gjort stor suksess i sosiale medier, med over fire millioner følgere.

Les også: Thylane Blondeau kåret til verdens vakreste

Nå er hun kåret til verdens mest sexy av magasinet Maxim.

Maxim har hvert år siden 2000 feiret verdens vakreste kvinner gjennom kåringen «Maxim Hot 100».

I 2017 var det Hailey Baldwin som toppet listen, i 2018 gikk æren til Kate Upton. I år er det altså Olivia Culpo.

Overfor magasinet forteller Culpo at instagramprofilen hennes på langt nær er en tilfeldig ansamling bilder og videoer, og må ikke forveksles med det virkelige liv.

– Jeg må planlegge hvor jeg skal reise, så tar vennene mine 50 bilder. Da er ett bra nok. Instagram er et kreativt utløp med kun høydepunkter. Det er ikke det virkelige livet, sier Culpo til magasinet.

Les også: Michell Blekkan er Vi Menn-piken 2018

27-åringen sier hun har drømt om å vinne kåringen til Maxim.

– Det er helt ærlig noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Det er virkelig en ære.

– Det er mange kvinner jeg har sett opp til i årevis som har vært i samme posisjon. Jeg nyter suksessen til andre kvinner, fordi en seier for en av oss er, etter min mening, en seier for oss alle, fortsetter Culpo.

Noen av bildene fra bildeserien er publisert på Instagram:

Ifølge Culpo var det lite som lå til rette for at hun skulle bli modell.

Hun var den mellomste barnet i en ungeflokk på fem, og beskriver moren som en «superhippie» med null interesse for tema som skjønnhet og modellvirksomhet. Snarere tvert om mente de at modellyrket var overfladisk.

Morens formaninger hjalp lite. Mens Oliva Culpo studerte ved Boston University meldte hun seg opp til skjønnhetskonkurransen Miss Rhode Island.

Hun drømte om å slå igjennom i underholdningsbransjen.

– Jeg så opp til Halle Berry, som hadde vært med i Miss USA tidligere, og jeg tenkte at «det hjalp jo tydeligvis hennes karriere, så hvorfor ikke prøve?».

Culpo vant Miss Rhode Island-kåringen, og kickstartet en hattrick i skjønnhetskonkurranser. Et halvt år senere vant hun Miss USA. Et halvt år etter det igjen kunne hun krone seg med Miss Universe-tittelen.

Det ble starten på en karriere som modell og influenser. I dag har hun forlatt glam og glitter til fordel for en elegant gatemote- og bikinistil:

For magasinet stiller modellen opp i en stilfull bildeserie i svart/hvitt uten en tråd på kroppen.

Bildene Culpo publiserer på Instagram har blitt møtt med kritikk for å skape urealistiske skjønnhetsideal som i verste fall kan gi andre dårligere selvbilde.

Det er et argument 27-åringen relaterer seg til.

– Jeg kan absolutt forstå at folk føler seg nedfor når de de ser på hvem som helst sin instagramprofil. Det er en plattform hvor folk kan velge å portrettere seg akkurat slik de selv vil.

Modellen håper at folk klarer å se forbi alle bildefilterne.

– Særlig på Instagram Stories forsøker jeg å la folk se mer den virkelige meg. Bildene i strømmen min er i overkant polerte, innrømmer modellen.

Her er flere av bildene Oliva Culpo har publisert på Instagram: