Omer Bhatti (36) har gjennom hele sin karriere som danser og artist fått oppmerksomhet for sitt vennskap med den avdøde popstjerna Michael Jackson.

Etter Jacksons dødsfall i 2009 har Bhatti fortsatt holdt kontakt med den verdenskjente familien, som han til vanlig hyppig drar til USA for å besøke. Men etter at koronapandemien inntraff ble besøkene sjeldnere.

Les også: Disse kjendisene deltar i «Camp Kulinaris» 2022

Overfor Nettavisen kan Bhatti, som for tiden er aktuell som deltaker i «Camp Kulinaris», fortelle at det aldri har gått så lang tid mellom hver gang han har fått treffe familien. Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig tid for han.

Etterlengtet juleferie

I julen fikk han derimot et etterlengtet gjensyn med Jackson-familien etter over ett år fra hverandre. Etter lettelser på koronarestriksjonene, fikk han feiret både jul og nyttår med den verdensberømte familien, noe som har vært en tradisjon i flere år.

– Med en gang de åpnet i USA, var det bare å bestille en flybillett og ta igjen tapt tid, sier 36-åringen til Nettavisen, som helt siden nedstengningen har brukt digitale tjenester for å holde kontakt med Jackson-familien.

Besøket endte imidlertid med en bismak for Bhatti.

Måtte ta vaksinen for å reise

For å kunne legge ut på ferden til USA måtte Bhatti skaffe seg vaksinepass, og han ble dermed nødt til å ta koronavaksinen. Et valg som satt langt inne for Bhatti, som for lengst hadde bestemt seg for å ikke ta vaksinen.

– For at jeg i det hele tatt kunne reise dit, så måtte jeg jo vaksinere meg. Det var noe jeg ikke hadde lyst til, sier han til Nettavisen.

Les også: Kjendisene forsikrer kroppsdeler for millioner: – Folk gjør mye rart

Ifølge Bhatti lever han det han kaller en spirituell livsstil, og er generelt skeptisk til å påføre kroppen «fremmede» midler. 36-åringen forteller at det ikke bare er koronavaksinen han er motstander av, men vaksiner generelt. Det strider imot hans livsstil, uten at han ønsker å gå noe mer inn på det.

– Jeg er skeptisk til å ta noe så fremmed i kroppen, som er så lite forsket på som flere vaksiner er, sier Bhatti.

Likevel kom ønsket om å se igjen Jackson-familien høyere enn standpunktet rundt vaksiner, og julefeiringen ble et etterlengtet besøk for artisten.

Under samme besøk i USA har Bhatti også jobbet med veldedighetsorganisasjonen Heal Los Angeles, som er grunnlagt av Prince Jackson (24), avdøde Michael Jackson sin sønn:

– Jeg angrer ikke på at jeg tok vaksinen, men jeg synes det er kjipt å måtte ta vaksinen for å kunne gjøre det jeg ønsker. Spesielt på grunn av bivirkningene jeg fikk og som jeg ønsket å unngå, sier Bhatti.

Klar vaksineoppfordring

Folkehelseinstituttet i Norge er klare i sin anbefaling om vaksinering. Folkehelseinstituttet anbefaler at alle fra 16 år og oppover bør grunnvaksineres med koronavaksine. De opplyser på sine hjemmesider at vaksinasjon har, i tillegg til å beskytte den som vaksineres, bidratt betydelig til å redusere smittespredningen i Norge.

Fra 1. februar må alle som reiser til Norge fylle ut et innreiseskjema før ankomst. Krav om innreiseregistrering er det eneste kravet som nå gjelder for fullvaksinerte reisende. Uvaksinerte må også teste seg før ankomst til Norge.

De som er fullvaksinerte må dokumentere dette med EUs vaksinepass, for å slippe test før ankomst til Norge.

Les også: Koronatiltak lettes på: (Nesten) tilbake til normalen?