Paris Hilton (42) ble et verdenskjent navn sent på 90-tallet da hun vanket på New Yorks mest celebre fester og var milliardærarving etter oldefarens hotellkjede, Hilton Hotels.

Med en rekke modelljobber og gjesteopptredener i ulike TV-serier ble hun raskt et sexsymbol. Men som de fleste vet, fikk verden virkelig øynene opp for Hilton da sexvideoen med ekskjæresten, Rick Salomon (55), havnet på avveie i 2004.

Hiltons sexvideo «One Night in Paris» anses i dag som en av de mest kjente sexvideoene som er blitt lekket, i rekken av sexvideoene til Kim Kardashian og Pamela Anderson.

Les også: «Baywatch»-stjernens sex-tape gikk verden rundt: Slik påvirket det livet hennes

20 år senere letter den 42-år gamle hotellarvingen på sløret om hvordan hun selv opplevde selve hendelsen.

– Følte meg presset

I hennes kommende bok, «Paris: The Memoir», hevder milliardærarvingen at hun ble presset til å lage filmen, til tross for at hun har unnskyldt det hele i ettertid.

Det skriver hun i selvbiografien, gjengitt av The Times.

Hilton beskriver situasjonen som «rar og ukomfortabel», og skriver i utdraget at hun begynte å date en «grov» og «arrogant» mann. Hun navngir ikke mannen i boken.

Ifølge Hilton var hun beruset og trøtt etter en natt ute på byen, men Salomon fortalte henne at det var noe han pleide å gjøre med andre kvinner og at filmen bare skulle være for de to.

«Også fortalte han meg at hvis jeg ikke ville gjøre det, kunne han lett finne noen andre som ville det, og det var det verste jeg kunne tenke meg – å bli dumpet av denne voksne mannen. Fordi jeg var et dumt barn, som ikke visste hvordan man lekte voksenleker», skriver hun blant annet, og fortsetter:

«Jeg hatet ideen om sex. Jeg unngikk sex til det var helt uunngåelig».

Ruset seg for å gjennomføre

Paris Hilton var bare 18 år gammel og Salomon, som er 13 år eldre, var 31 år på tidspunktet filmen ble spilt inn.

I boken skriver Hilton at hun måtte «drikke seg full» og ta såkalte «quaaludes», et hypnotisk beroligende middel, for å gjennomføre filmen.

Tre år etter den ubehagelige hendelsen fikk Hilton en telefon om at et klipp sirkulerte på internett, og at det florerte flere rykter om at hele filmen snart skulle bli publisert.

Da hadde hun og Salomon gjort det slutt, og Hilton ba ekskjæresten stoppe publiseringen.

Les også: Paris Hilton sier hun ble misbrukt på kostskole: – Det var konstant tortur

«Han sa at han hadde all rett til å selge noe som tilhørte ham – noe som hadde mye økonomisk verdi».

Salomonskal ha publiserte filmen kort tid etter at Hiltons realityserie «The Simple Life» hadde hatt premiere. Trolig for at filmen skulle få en høy verdi, ifølge Hilton.

Endte med søksmål

I tiden etter ble det munnhuggeri mellom det tidligere paret om hvem det egentlig var som lekket videoen og Hilton hevder hardnakket at hun ikke hadde noe med lekkasjen å gjøre.

Salomon saksøkte deretter Hilton for ærekrenkelse, og Hilton slo tilbake med et motsøksmål.

Det hele ble løst utenfor retten, og Paris Hilton mottok en ukjent sum av ekskjæresten.

Hilton har tidligere sagt at hendelsen ga henne «langvarige traumer og PTSD», etter at den ble spredd på internett.

Rick Salomon har foreløpig ikke besvart Hiltons uttalelser i den kommende selvbiografien. Boken blir tilgjengelig i butikkhyllene 14. mars.