Tirsdag og onsdag skal Pettersen i ilden i Lyon, der han skal kjempe om edelt metall i Bocuse d'Or. Det er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst, som arrangeres annethvert år.

Konkurransen ble grunnlagt av kokk Paul Bocuse og arrangert for første gang i 1987. Siden den gang har hele fem nordmenn gått til topps: Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999), Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (2015).

Norge har i dag like mange medaljer som Frankrike. Årets vinner skal kåres onsdag kveld.

Følg Bocuse d'Or direkte: Hele konkurransen strømmes direkte, med de norske kokkene Harald Osa, Tom Victor Gausdal og vinkelner Liora Levi som kommentatorer. De følger seerne gjennom konkurransen og forteller hva det er som skjer. Klikk på videoen i toppen av saken for å se direktesendingen.

Gikk i lære hos Tjessem

Nå er det Christian André Pettersen (28) som jakter gull i konkurransen der 24 håpefulle kokker kjemper om den gjeve Bocuse d'Or-tittelen.

Pettersen kommer fra Bodø og jobber som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. 28-åringen har gått gradene hos tidligere Bocuse-vinner Charles Tjessem.

Han har vært lærling, kokk og deretter soussjef ved spisestedet hans, Charles & De i Sandnes.

Kalvecarré

Kalvecarré fra fransk kalv skal være hovedråvaren i en fatrett i konkurransemenyen. I tillegg skal det lages en tallerkenrett med skjell og grønnsaker.

– For å komme på pallen, må alt stemme på konkurransedagen. Christian André er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk som har alle forutsetninger for å nå målet sitt, sier coach Gunnar Hvarnes.

Han forteller at Pettersen, commis (assisterer kandidaten på kjøkkenet) Håvard André Josdal Østebø og han selv har vært på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marco.

Den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or har foregått i den franske alpelandsbyen Saint-Bonnet-le-Froid sør for Lyon.

(©NTB)