Studentene Henrik Eriksen, Teis Sunde, Mathias Fredriksen og Frederik Zimmer Wold skriver bacheloroppgave innen digital markedsføring. Alle fire studerer på Høyskolen Kristiania, og i oppgaven deres ønsker de å sette fokus på en holdningskampanje rundt menn og psykisk helse.

Videoen har vært ute kun noen timer på sosiale medier, men har allerede engasjert sterkt. Se den her:


- Vi er fire unge voksne karer som gjennom tidene har følt på dette stigmaet. En mann skal ikke vise følelser, det sammenlignes med svakhet og ikke være tøff nok. Vi har alle følt på dette selv i forskjellige settinger.

- Det er en forventning om å være tøff og vise maskulinitet, så vi var alle sammen veldig villig til å gjøre dette. Vi skrev teksten og sendte inn videoen til «Verdensdagen for psykisk helse» som likte den umiddelbart, og for oss var det veldig terapeutisk å spille inn videoen, sier Frederik Zimmer Wold til Nettavisen, som er hjemme sammen med de tre andre når Nettavisen tar kontakt tirsdag kveld.

Les også: Ser du disse tegnene hos noen du kjenner, så bør du strekke ut en hånd (+)

På Facebook og Instagram har den allerede hatt flere tusen visninger, og de unge karene forteller at responsen renner inn.

- Mange folk har delt videoen og sagt at de setter pris på budskapet. Vi brenner for dette, siden det er en utrolig viktig sak for oss. Det er viktig å snakke med hverandre, forteller Wold.

- Hvordan tror du at koronatiden har påvirket menns psykisk helse?

- Vi fikk bekreftet av «Verdensdagen for psykisk helse» at det har vært en tøff tid for mange, at det har vært en tid med mye tenking og mye å føle på. Vi vil gjerne jobbe videre med dette temaet i fremtiden også, sier alle de fire studentene samtykkende.

Verdensdagen for psykisk helse er søndag 10. oktober i år. Hvis du trenger noen å snakke med allerede nå, så kan Mental helse kontaktes på tlf: 116 123.