*Nettavisen* Livsstil.

Opel Ampera-e er ikke død likevel: Nå starter Opel igjen å selge bilen

En av markedets beste elbiler blir igjen mulig å kjøpe - men har blitt mye dyrere.

12.02.19 12:08

Historien om Opel Ampera-e har vært en tragikomisk sorti. Bilen ble promotert som den første virkelige folke-elbilen med lang rekkevidde og hyggelig pris, og i praksis leverte bilen også på forventningene.

Dessverre ble Ampera-e også historien om brutte løfter, manglende faktisk vilje til å satse på elbil fra Opels eier GM - som produserte bilen i USA - og til slutt den store taperen da GM valgte å selge hele Opel til franske PSA.

Les også: Dette er Volkswagens plan for å drepe Tesla

Klikk på bildet for å forstørre.

Opel Ampera-e er elbilen svært mange har hatt lyst til å kjøpe, men som Opel ikke har kunnet selge på lang tid.

Sluttet å ta imot bestillinger

Ventelistene ble urealistisk lange, prisene økte - og til slutt var det ganske tydelig at hele Ampera-e-prosjektet var noe Opel ikke lenger ønsket å snakke om. Bestillinger sluttet de å ta imot i 2017.

Siden har nye elbiler kommet til, og Ampera-e har fremstått som et feilskjær i elbilutviklingen.

Les også: Så mye penger kan du spare på hurtiglading på riktig sted

Ryktene om en død er betydelig overdrevet

Men nå melder Opel at ryktene om døden til Ampera-e er betydelig overdrevet. Selskapet melder om økt tilgang til biler, og at de regner med at alle som har ventet på bil vil få den i løpet av sommeren.

Ikke nok med at de som har bestilt nå nærmer seg å få sin bil, men det åpnes igjen for å faktisk bestille bilen igjen.

- Vi er svært tilfreds med å kunne gjenåpne salget av Opel Ampera-e, og selvsagt over å kunne levere biler allerede i år, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen AS, Johnny Danielsen i en pressemelding.

Ifølge Opel får de et sted mellom 1500 og 2000 biler til Norge i år. De lover samtidig at de ikke vil selge biler de ikke vet kommer.

- Bilene er fordelt til forhandlerne våre, og Opel vil ikke selge biler som ikke er bekreftet for produksjon, så kundene kan være trygge på at disse bilene blir levert, sier Danielsen.

Prisen på bilen vil nå være 400.000 kroner - som er opp rundt 50.000 kroner fra tidligere. Da bilen ble lansert var en toppspekket bil priset til rundt 330.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag