Opel lå an til en tidlig elbilsuksess med Ampera-e, men da franske PSA kjøpte opp merket, gikk produksjonen av bilen i ball.

Ampera-e skal relanseres, men Opel har ikke tenkt å gi seg der. Merket har nettopp annonsert Opel Corsa som elbil. Tradisjonen tro blir det en kompakt bil med sportslig design.

Opel Corsa: Rekkevidde

Elbil-utgaven av Opel Corsa har en batteripakke på 50 kWh, som skal gi en rekkevidde på 330 km ifølge WLTP-testsyklusen.

Føreren kan påvirke rekkevidden ved å velge mellom tre ulike kjøremodus – Normal, Eco og Sport. Sistnevnte sørger for økt respons og mer sportslig dynamikk, mens Eco sørger for optimalisert rekkevidde, heter det i pressemeldingen.

Batteriet skal kunne lades fra tomt til 80 prosent på 30 minutter, og kan kontrolles med en app på mobilen.

Opel Corsa har forhjulstrekk. Elmotoren er på 100 kW (136 hk) og et dreiemoment på opp til 269 Nm.

Sportslig design

Opel skriver at taklinjen på nye Opel Corsa er senket med 4,8 centimeter sammenlignet med forgjengeren og at sitteposisjonen er senket med 2,8 centimeter.

Tyngdepunktet er også lavere enn tidligere og skal bidra til mer dynamiske kjøreegenskaper.

Opel gjør et poeng av at Corsa får sikkerhetssystem som normalt er forbeholdt større og dyrere biler. Blant annet skal kamerasystem, radar og andre sensorer forsyne førerassistansesystemene med oppdatert informasjon om hva som skjer rundt bilen.

Pris på Opel Corsa

Opel har ikke annonsert prisen på Opel Corsa ennå.

Til Nettavisen forklarer Opels PR- og informasjonssjef Stein Pettersen at prisen rett og slett ikke er klar ennå.

Corsa kan imidlertid bli en konkurrent til en av Norges mest populære elbiler.

- Naturlige konkurrenter vil være BMW i3 og resten av de små kompakte elbilene på markedet, sier Pettersen til Nettavisen.

Selskapet vil åpne for forhåndsbestillinger av elbilen i løpet av sommeren 2019.