Da forfatter og skuespiller Tinashe Williamson (38) og datteren reiste til London tirsdag, fikk de en ubehagelig start på det som skulle være en hyggelig ferie for mor og datter.

I klesbutikken Æra Fashion på Gardermoen skal en kvinnelig ansatt ha kommet med en rasistisk bemerkning, og 38-åringen tok siden til Instagrams historiefunksjon for å dele den ubehagelige opplevelsen med sine 45.000 følgere.

Saken ble først omtalt av NRK.

«I kassa står det to ansatte og snakker. Hun ene ansatte en eldre dame. Så sier hun: Der kommer det en n***r til. Jeg blir helt paff. Jeg står der med datteren min. Jeg ser bort på hun unge damen i panikk og skriker hjelp med blikket. Hun sier ingenting», var blant det 38-åringen formidlet tirsdag kveld.

Videre skrev Williamson at hun og datteren gikk ut av butikken, før hun gikk inn igjen for å konfrontere de ansatte.

– Nulltoleranse for rasisme

Etter at Tinashe Williamson delte sine erfaringer på Instagram, tok det ikke lange tiden før hun fikk svar og beklagelse fra både den aktuelle flyplassbutikken og Avinor.

I et påfølgende innlegg på Instagrams historiefunksjon berømmer hun dem for å ta saken på alvor, og også overfor NRK har daglig leder i Airport Retail Norway, selskapet bak Æra Fashion, tatt selvkritikk for det som skjedde i butikken.

Les også: Sebastian Solberg advarer mot falsk profil: Deler pornobilder og falske meldinger

– Airport Retail Norway har kontaktet Williamson og beklaget hendelsen. Hun har også fått en uforbeholden beklagelse fra butikkmedarbeideren, som er fryktelig lei seg for det som har skjedd, sier daglig leder Ann Christin Ruud.

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Harald Nygaard Kvam, at de ikke tolererer rasisme.

– Sånn skal vi rett og slett ikke ha det. Vi går i dialog med butikken og deres ansatte. På Oslo Lufthavn er det nulltoleranse for rasisme, og Avinor ser svært alvorlig på denne saken. Vedkommende det er snakk om er ikke ansatt i Avinor, så hvilke personalmessige konsekvenser det er snakk om må butikken selv svare for, sier kommunikasjonssjefen.

Derfor deler hun

Som nevnt berømmer Williamson både butikken og Avinor for å ta saken på alvor, da hun ved tidligere anledninger har opplevd det motsatte. Hun skriver på Instagram at hun opplever at hun ble hørt og forstått, og at saken ble tatt tak i.

Tinashe Williamson har i flere år vært en fremtredende stemme i rasismedebatten, og hun har blant annet skrevet den bestselgende boken «Håndbok for unge antirasister».

Les også: Kongehuset avkrefter rykter: – Åpenbart falskt

I et siste innlegg tirsdag kveld forklarte hun hvorfor det var viktig for henne å dele opplevelsen.

«Fordi jeg anerkjenner privilegiet jeg har med å ha en plattform. Hvor ofte skjer disse tingene der mottaker kanskje ikke orker å si ifra, men hva skjer så?» spør 38-åringen seg.

Videre skriver hun at hendelsen trolig ikke ville blitt tatt tak i dersom hun ikke hadde gjort det.

«Hadde det fått oppmerksomhet? Hadde jeg fått en unnskyldning? Hadde det blitt tak i da? Jeg vet svaret på det, for jeg har levd mesteparten av livet mitt uten den plattformen. Nå som jeg har den, er det viktig for meg å være stemmen til de som ikke har det», skriver hun avslutningsvis.

Hylles av ektemannen

Tinashe Williamson er gift med komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson (42).

Som følge av konas innlegg tirsdag kveld, tok også han til Instagram for å kommentere saken. I et innlegget på Instagrams historiefunksjon var skuespilleren tydelig stolt.

«Er så stolt av kona mi som rekker opp hånda og tar de vanskelige kampene. Og som også er stor nok til å tilgi», var blant det han skrev, før han skrøt av håndteringen av saken.

«Og bra jobba Avinor! Forbilledlig løst», skrev han.