Her kommer TIX med den knallharde beskjeden til Grønneberg:


I midten av januar kom Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg med en knusende dom over TIX (27) sitt bidrag i Melodi Grand Prix. Grønneberg ga Andreas «TIX» Haukeland terningkast én for låten, og han skrev blant annet følgende:

«Han har allerede reagert på at russelåtene er blitt for drøye. Jøss, det til tross for at det var han som sto i bresjen for den slags verbal og musikalsk søppel.»

«Tix er direktekvalifisert, men han skulle aldri vært der med en så hjelpeløs låt. Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen.»

Les også: TIX vant Melodi Grand Prix 2021 med stikk til anmelderne

Like etter at TIX endte opp med å vinne MGP-finalen, var det ikke en angrende Grønneberg som snakket med Nettavisen, snarere tvert imot.

- Jeg får spørre han om han er villig til å sende meg det. Jeg kan ikke akkurat røske det av han, sa Grønneberg til Nettavisen.

Servert pannebånd

Nå hadde imidlertid oppgjørets time kommet for Grønneberg, og direkte under «Debatten» på NRK fikk musikkanmelderen spise pannebåndet til TIX, som ble servert i form av pannekaker.

- Jeg er 27 år, og klarer å se at det du skriver er feil. Det gjør resten av Norge også. Vet du noe mer om meg, Anders? Hver gang jeg er på TV, er jeg livredd for reaksjonen. Nå har du tråkket feil flere ganger, ikke bare om meg, men også om andre artister. Jeg håper at du kan være mer forsiktig fremover, var noe av det TIX sa i diskusjonen med Grønneberg.

Les også: Åpenhjertig Andreas «Tix» Haukeland: – Har kjent på en enorm ensomhet

- Jeg har ikke tråkket feil. Jeg har tatt ballen og ikke mannen. Jeg står på det jeg har sagt og spiser pannebåndet, men jeg inviterer deg til pannekaker uten pannebånd senere, sa Dagbladet-anmelderen.

Like etter kom Dagbladets matredaktør, Christopher Sjuve, inn i studio med pannebåndet som ble servert inni pannekaker.

- Det var litt trått. Du har brukt pannebåndet mye, merker jeg, sa Grønneberg etter å ha tatt seg en bit av pannebåndet.

Se Grønneberg spise av pannebåndet under «Debatten»:


- Jeg ber deg være mer varsom, ikke bare for min del, men også overfor andre artister, sa TIX videre i diskusjonen.

- En artist må tåle å høre en mening, selv om det ikke er sikkert at anmelderen har rett, svarte Grønneberg.

- Ikke 100 prosent uenig

Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten, som er sjefen til Grønneberg, var også invitert. Hun støttet Grønneberg i denne saken.

- En anmelder skriver subjektive meninger, og dette er anmelderens mening og i Dagbladet tillater vi et mylder av meninger. Jeg er ikke 100 prosent uenig med Anders' anmeldelse, så mye kan jeg si, sa hun.

Les også: Eurovision-fansen reagerer på den norske finalen: - Norge hadde bare én jobb. KEiiNO ble ranet igjen

- Poenget med en anmeldelse er at den er subjektiv. Han løfter en mening inn i offentligheten, og så kommer det motstemmer. Dagbladet har ikke en mening om TIX. Hvis den har det, så ville den ha kommet på lederplass, la Hvidsten til.

Fått en storm av reaksjoner

I etterkant av MGP-finalen har Dagbladet-anmelderen stått i stormen, spesielt etter at han nok en gang langet ut mot låten til TIX.

- At én millioner fluer liker dritt, betyr ikke at dritt er bra. Jeg står for mine meninger, men ønsker Tix lykke til, sa Grønneberg til TV 2.

Les også: Full krangel i Dagsnytt 18 mellom Dagbladet-anmelder og journalist: - Du gir faen

I Dagsnytt 18 på mandag var det en opphetet krangel mellom Grønneberg og frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen.

- Hvis du leser kommentarene er det over 1000 mennesker som angriper deg og språket ditt. For å si det på godt norsk, programleder, du gir faen, var noe av det Evensen sa.