Har du vært på sosiale medier i det siste, enten du er på TikTok eller Facebook, har du helt sikkert fått med deg, enten du vet det eller ei, en ny, stor trend.

Dalgona-kaffe har nemlig fått en vanvittig oppsving nå som de aller fleste holder seg hjemme verden over.

Les også: Tre av disse kaffene er kalori-verstinger (+)

Denne iskaffe-drikken har sitt opphav i Sør-Korea, og har den siste tiden bredt om seg langt forbi landegrensene, og er populært kalt for karantene-kaffen eller karantenedrikken.

Se hvordan du enkelt kan lage dalgona-kaffe i videoen øverst i artikkelen.

At den har blitt så populær er kanskje nettopp fordi den har en superenkel oppskrift. Ingrediensene har du mest sannsynlig allerede på kjøkkenet ditt.

Les også: Undersøkelse: Flere spiser mer usunt etter koronakrisen

Les også: «Jakten på kjærligheten» 2020: Her er årets deltakere

Du trenger nemlig bare én del hurtigkaffe, én del sukker og én del kokvarmt vann. Til én person kan du bruke to spiseskjeer av hver.

Dette piskes sammen til en myk, lysebrun krem, og med håndmikser tar det litt over fem minutter. Vil du ha en utfordring kan du gjøre det manuelt med en håndvisp, og alt avhengig av hvor hardt du pisker vil det ta 15-25 minutter å få til riktig konsistens.

Deretter har du blandingen over i et glass med melk og en isbit.

Les også: Banebrytende eksperiment bekrefter Einsteins teori om tyngdekraften

Fra før av er denne iskaffen godt kjent i andre deler i verden. I India og Pakistan heter den noe så enkelt som pisket kaffe.

Grunnen til at den heter nettopp dalgona-kaffe er fordi den er inspirert av en type godteri som heter dalgona, eller ppopgi, og er vanlig i Sør-Korea. Den lages blant annet av sukker og kan minne om knekk.

Les: Firkant-drama etter basseng-sex på Paradise Hotel: – Jeg burde ikke ha gjort det