Gå til sidens hovedinnhold

Ørjan Burøe klager inn VG til PFU

Komiker Ørjan Burøe klager inn to av VGs saker om ham og trakasseringsanklagene til PFU.

Det stormet i februar rundt komiker Ørjan Burøe etter en rekke anklager om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Han snakket selv om anklagene i podcasten «Pompel og Pilt» i januar og episoden fikk mye omtale i mediene.

I Podcasten ba han om unnskyldning og beskrev blant annet seg selv som «et rævva menneske før». Flere reagerte imidlertid på unnskyldningen, og har ment den ikke ikke var tilstrekkelig for Burøes oppførsel.

Les også

Flere i komikermiljøet tar avstand fra Ørjan Burøe: - Folk må stå til ansvar for det de har gjort!

Fredag skriver DN at Burøe har klaget inn to av sakene til VG i forbindelse med saken til Pressens Faglige Utvalg.

Den ene av artiklene som er klaget inn er en sak der en navngitt kilde står frem med anklager mot Burøe, sammen med anklager fra anonyme kvinner med påstander om trakasserende meldinger og pågående oppførsel, skriver avisen. Burøe mener, ifølge DN at avisen her bryter med flere punkter i Vær Varsom-plakatens kapittel tre om journalistisk adferd og forholdet til kildene.

Den andre saken er et intervju med humordronning Elina Krantz, som er daglig leder i Stand up Norge. Der forteller hun om håndteringen av anklagene mot Burøe. I saken har avisen skrevet at «VG har gitt Burøe gjentatte muligheter til å kommentere Krantz’ uttalelser i dette portrettintervjuet, noe han ikke har ønsket å gjøre.»

– Først og fremst vil jeg si igjen at jeg er lei meg for det jeg har gjort. Jeg har sagt unnskyld og kan selvsagt si unnskyld igjen. Denne klagen handler om VGs kildehåndtering og prosesser frem til de trykker en sak, sier Burøe i en kommentar til DN.

Rådgiver Trude Hansen i PFU forteller DN at sekretariatet ikke har tatt stilling til om klagen skal behandles eller ikke, mens VGs featureredaktør Jane Throndsen sier at de foreløpig ikke har mottatt klagen fra Burøe.

Les også: Ørjan Burøe (44) beklager oppførselen sin overfor flere kvinner

Kommentarer til denne saken