Mandag fortalte Nettavisen at Burøe snakket ut om hans egen oppførsel overfor flere kvinner som ikke er hans kone, Marna Haugen Burøe, og sa at han angret på hvordan han holdt på tidligere.

Flere kjendiser har i etterkant reagert på Burøes utspill i mandagens podcast, og er kritiske til at unnskyldingen kommer samtidig som Burøe lanserer ny podcast.

Blant dem er Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, som kommenterte saken i egen podcast tirsdag, og komiker Sofie Frøysaa som har skrevet en kommentar i VG.

Også en av Burøes tidligere kollegaer reagerer sterkt, og kritiserer ham i et langt innlegg på egen Facebook-side.

«Å lansere podcast mens man unnskylder en brøkdel av sine ugjerninger, derimot. Det er kynisk og massivt drittgjort», er noe av det han skriver.

- Håper jeg kan gjøre det bedre i framtiden

Ørjan Burøe forteller til Nettavisen han synes det var enklest å prate ut om anklagene om trakassering i en podcast. Han er imidlertid klar over at han selv har blusset opp Metoo-saken igjen.

- Det er jeg som må stå til ansvar for at jeg har vært en jævla stor gris. Men det betyr ikke at jeg må akseptere å bli kalt pedofil eller voldtektsmann. For det er jeg ikke. Jeg har gjort utrolig mye dumt, og det prøver jeg å rette opp i, sier han til Nettavisen.

Burøe forklarer at han har sendt meldinger og beklaget seg til mennesker han har såret, og at han står til ansvar for egne handlinger.

- Men jeg får ikke endret fortiden. Dessverre. Men jeg håper jeg kan gjøre det bedre i framtiden for dem jeg har såret, og jeg prøver også det jeg kan for at kollegaene mine ikke skal hate meg så mye, sier han til Nettavisen.

Oppfordrer til tilgivelse

Facebook-innlegget til Burøes komikerkollega har fått over hundre kommentarer, hvorav de fleste er kritiske til Burøe.

Flere komikere har, som nevnt, kastet seg inn i debatten, og i kommentarfeltet advarer Linn Skåber mot flokkmentalitet, og mener det bør være mulig å få tilgivelse når man gjentatte ganger ber om unnskyldning.

«Om noen hadde bedt om tilgivelse for at noen hadde tatt på tissen min hadde jeg uten tvil tatt det i mot. Håper også jeg hadde fått tilgivelse for om jeg hadde tatt noen på tissen. Nok nå. Amen», er noe av det Skåber skriver.

Lisa Tønne er en av dem som svarer, og sier at hun er for tilgivelse, men mener at dette saken handler mer om å bare ta litt på en tiss.

Takker for støtten

Komikerens Facebook-innlegg endte med en stor diskusjon i kommentarfeltet mellom både kjente og ukjente personer.

- Det å se at kollegaene jeg har jobbet med i mange år hater meg intenst, er utrolig vondt, men det er sikkert fortjent. Jeg har helt klart en jobb å gjøre for å prøve å bygge opp igjen tillit og en relasjon til dem, sier han.

Burøe er imidlertid veldig takknemlig for at Skåber tok til motmæle for all kritikken.

- De fleste av dem som har skrevet veldig stygt om meg er komikere jeg har enorm respekt for, og som jeg anser for å være oppegående og bra mennesker. Noen er til og med mine forbilder, og én av dem er Linn Skåber, forteller han.

Reagerer på e-post fra advokat

En av tingene flere reagerer på er en e-post sendt fra advokat John Christian Elden til en kvinne som skal ha kritisert Burøe i sosiale medier.

VG har gjengitt e-posten i sin helhet, hvor Elden blant annet skriver at han henvender seg til kvinnen for å få en redegjørelse fra hennes side.

Denne e-posten ble omtalt i podcasten Tusvik & Tønne.

– Jeg synes det er interessant at man vil renvaske seg, men også true folk til taushet. Da er det ett eller annet som skurrer, hvis det er lov å si. Det er rart at advokater sender brev på vegne av Ørjan Burøe, som samtidig legger seg flat, sa Tusvik i podcasten.

Manageren til Burøe, Erland Bakke, sier følgende til Nettavisen om bakgrunnen for e-posten fra Elden.

– Vi opplevde kvinnens kommentarer i sosiale medier som problematiske. Jeg prøvde derfor å komme i kontakt med henne via Instagram, for å komme til bunns i om hun hadde opplevd noe ubehagelig med Ørjan. Jeg fikk ikke svar, og derfor valgte vi å få Elden til å sende henne en uformell e-post for å ordnet opp i denne situasjonen, sier han til Nettavisen.