Enda et år er omme og også i 2022 har det skjedd litt av hvert i kjendisverdenen, både inn- og utenlands.

Året startet med et pang da hele Norge fikk se Sophie Elise Isachsen (27) og «Norges tøffeste»-vinner Isak Dreyer (28) utvikle en romantisk relasjon med hverandre gjennom realityprogrammet «Farmen Kjendis».

Det er ikke til å legge skjul på at det skapte en kritikkstorm rundt Isachsen. Sistnevnte var nemlig i et forhold med Kasper Kristoffersen (28) på samme tid som programmet hadde innspilling sommeren 2021.

Etter innspillingen utviklet Dreyer og Isachsen et romantisk forhold på utsiden, noe som også skapte overskrifter.

Kjærligheten mellom «Farmen kjendis»-paret varte derimot ikke ut året, men det tok imidlertid ikke lang tid før Isachsen fant lykken på ny. Senere på året troppet hun opp på den røde løperen i forbindelse med Aschehougs hagefest sammen med en ny flamme. Denne gang med Guri Schanke (60) og Øivind Bluncks (71) sønn, Ludvik Schanke Blunck (25).

– Overlever ikke 2022

Knappe to måneder etter at «Farmen Kjendis» sendte sin siste episode for sesongen, kom nyheten om at Shabana Rehman (46) var blitt rammet av bukspyttkjertelkreft med spredning.

Standupkomikeren, samfunnsdebattanten og Nettavisen-spaltisten var også deltaker av årets kjendisversjon av «Farmen» og hadde akkurat underholdt det norske folk med både intriger, dramatikk og spenning.

Kreftbeskjeden var nedslående for Rehman som fikk beskjed om at hun trolig ikke kom til å overleve 2022. Senere i april kom beskjeden som rystet Norge.

«I april ble jeg fortalt at det ikke er mer kreftlegene kan gjøre for meg i Norge», skrev hun i et innlegg på Instagram.

Beste alternativet for 46-åringen ble derfor immunterapi i Tyskland. Det er imidlertid en svært dyr behandling, men Rehman fikk muligheten til å gjennomføre det takket være en spleis som ble opprettet av en god venninne.

Totalt ble det samlet inn 1,2 millioner kroner.

Gjennom året har Rehman vært åpen rundt sykdommen og behandlingen i Tyskland. Nylig fortalte Rehman at hun har problemer med å ta til seg næring og fast føde, og 29. desember sovnet hun stille inn med familien til stede. Shabana Rehman ble bare 46 år gammel.

Oscar-drama og rettssak

I mars var det imidlertid et helt annet slag i trynet som skapte overskrifter. For er det noe vi ikke kommer til å glemme fra 2022 så er det det mye omtalte slaget fra den 94. Oscar-utdelingen, der publikum ble vitne til at skuespiller Will Smith (54) fiket til komiker Chris Rock (57).

Sistnevnte vitset om Will Smith sin kone, Jada Pinkett Smith (51), og at han gjerne ville se en oppfølger til «G.I. Jane». I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av. Vitsen til Rock var rettet mot denne sykdommen.

Spøken ble imidlertid ikke tatt godt imot av ektefellen Smith, som altså fiket til programlederen i beste sendetid.

Se det mye omtalte slaget her:

Noen uker senere, i april, startet også rettssaken mellom Johnny Depp (56) og Amber Heard (36). Rettssaken som viste seg å bli en av de mest omdiskuterte og mest oppsiktsvekkende kjendis-rettssakene vi har vært vitne til de seneste årene.

I rettslokalet forklarte de tidligere ektefellene seg om alt fra mishandling og avføring i sengen, til avkuttede fingre fra vitneboksen.

Rettssaken strakte seg helt fra april til juni. Depp vant til slutt saken på flere punkter, og Heard ble dømt til å betale eksmannen 15 millioner dollar.


Realitykritikk og hemmelig brudd

2022 ble også det året da «Kompani Lauritzen» fikk kritikk for å sende programmet på sine kanaler samtidig som krigen i Ukraina brøt ut, og da det ble brudd for et av Norges mest omtalte par, David Eriksen (55) og Hedvig Sophie Glestad (30), som for øvrig holdt bruddet hemmelig for omverden en god stund.

Norges justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (29) måtte også tåle kritikk fra flere hold for deltakelsen i realityprogrammet «Kompani Lauritzen». Flere reagerte på at Mehl deltok i et program som «leker krig» på samme tid som Ukraina ble invadert av Russland.

På toppen av det stakk Justis- og beredskapsministeren også av med seieren i programmet.

Se hva hun sa om seieren her:

Bryllupsmåned og lammelser

Mai gikk av med et pang da den tidligere talkshow verten Ellen Lee DeGeneres (64), kjent fra «The Ellen Show», måtte gi fra seg jobben etter 19 år på TV-skjermen. Talkshowet ble blant annet anklaget for å ha et giftig arbeidsmiljø som inkluderte både sexisme og rasisme.

Anklagene gjorde slutt på det folkekjære programmet og aller siste episode ble sendt 26. mai 2022.

Ellen DeGeneres er imidlertid ikke den eneste internasjonale stjernen som har sørget for spalteplasser i norske medier. Vi kommer for eksempel aldri til å glemme da Britney Spears (41) endelig giftet seg, eller da Justin Bieber (28) ble påvist Ramsay Hunt syndrom, som resulterte i en lammelse i halve ansiktet.

Men det var ikke bare «Yummy»-artisten som ble rammet av lammelse. I slutten av måneden gikk det virkelig galt for tidligere reality-deltaker og artist Adrian Sellevoll (24), da han i sommer møtte bryggekanten.

Sellevoll skulle hoppe fra et tak i forbindelse med «nattbad i byen», han hadde allerede hoppet en gang men da han skulle hoppe igjen gikk det fryktelig galt.

24-åringen pådro seg både brudd i nakke og kjeve, men det stoppet ikke der. I september dukket han opp på Reality Awards lam i store deler av kjeven som et resultat av ulykken.

Se video av ulykken her:

Også norske kjendiser ga hverandre sitt «ja» i sommermåneden. Blant andre Vendela Kirsebom (55) og Petter Pilgaard (42), som ga sine løfter til hverandre i en kjendisspekket vielse i Oslo, og Vanessa Rudjord (46) og Jonas Forsang (41) som arrangerte et luksusbryllup i kjærlighetsbyen Paris, hvor store deler av Kjendis-Norge var til stede.

Les også: Stian Blipp møtte veggen: – Var ikke sikker på om jeg ville si noe

Det var også frierier på gang i juni, og det var ikke hvem som helst som fikk det store spørsmålet. Med en unik forlovelsesring, smykket med en stor diamant og en grønn smaragd, fridde Durek Verrett (48) til sin kjære Märtha Louise (51).

Frieriet sørget naturlig nok til en av årets pushvarsler i samtlige riksdekkende aviser.

Norske priser og store begivenheter

I juli og august fant flere store begivenheter sted for flere norske kjendiser.

Renate Reinsve (35) fikk enorm oppmerksomhet i USA etter sin rolle i storsuksessen «Verdens verste menneske». I Juli vant hun den første norske skuespillerprisen under filmfestivalen i Cannes, nemlig pris for beste kvinnelige skuespiller. Hun ble også nominert til en Oscar-pris for samme rolle.

På den internasjonale pressekonferansen for alle prisvinnerne uttalte Reinsve at hun ikke husket noe av takketalen hun hadde holdt på scenen da hun mottok prisen.

Les også: Dette må «Jul i svingen»-Ina gjør hver jul

– Jeg var ikke til stede på scenen. Jeg kan ikke huske hva jeg sa. Jeg ville prøve å gi Joachim all min kjærlighet, men jeg vet ikke om jeg greide det, svarte hun intervjueren.

I august var det duket for både konserter og reality-konkurranser.

Rap-duoen Karpe, som består av Chirag Rashmikant Patel (38) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (38), solgte spektrum hele ti ganger og «Skal vi Danse» kom med tidenes sesong som gledet alle danseelskere i Norge, nemlig «. Skal vi Danse: All Stars».

Men det var ikke bare fryd og gammen for alle i august, tvert imot. Kanskje spesielt for Mia Gundersen (61) som raste mot elsparkesykler etter hun ble påkjørt og sjåføren stakk av.

– Jeg må sy. Jeg holder på å svime av. Dette er helt for jævlig, fortalte Gundersen i videosnutten da ulykken skjedde.

Britene mistet dronningen sin

En hel verden var i sorg da Elizabeth II (96) tok sitt siste innpust i september, etter 70 år på tronen. Hun døde fredfullt på Balmoral, kunngjorde det britiske kongehuset.

Kong Charles III (74) trådte inn som konge umiddelbart etter morens død.

Dødsfallet ble annonsert kort tid etter at Buckingham Palace meldte via Reuters at legene var bekymret for helsen hennes.

Se monarkens liv i bilder her:

Det var ikke bare kongelige endringer i England i september. I slutten av måneden oppsto det drama i den danske kongefamilien, da dronning Margrethe II (82) besluttet å fjerne den kongelige tittelen til sønnen Joachim, samt hans fire barn.

Dronningen selv har uttalt at hun fjernet titlene for å gi barnebarna mer frihet til å gjøre som de selv ønsker i fremtiden. Endringen ble for øvrig ikke tatt godt imot av sønnen, som stilte seg uforstående til morens avgjørelse.

Også her til lands stormet det til tider i kongehuset. Spesielt i november.

Etter flere ukers debatt om hvorvidt Märtha Louise bør beholde prinsessetittelen sin eller ei, kom til slutt nyheten om at prinsessen ikke lenger skal representere Kongehuset, ei heller utføre offisielle oppgaver.

Samtidig ble det tydelig presisert at prinsessen likevel vil beholde tittelen sin.

Pillemisbruk, sykdom og kritikk-storm

September handlet imidlertid om mer enn bare kongelig drama. Influenser og gründer Sophie Elise Isachsen (28) lanserte sin nye podkast med et smell da hun i første episode åpnet opp om pillemisbruk.

– De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus. Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha brukt godt over ett år på lyve til alle rundt meg om at jeg hadde sluttet på beroligende tabletter. For det var altså problemet mitt, piller, uttalte Isachsen i episoden.

September bydde også på en kritikkstorm for influenser og tidligere redaktør Vanessa Rudjord (46), Synnøve Skarbø (51) og skuespiller Pia Tjelta (45), som skulle åpne skjønnhetsklinikken Nomi i Oslo. Klinikkens visjon var å bli «Norges ledende klinikk innen estetisk medisin», hvor ordet «kvinnehelse» ble brukt side om side med tilbudene. Dette skapte kraftige reaksjoner.

Det haglet inn med kritikk både i kommentarfeltet, men også fra kjente profiler som Live Nelvik raste i en kronikk. Kort tid etter trakk trioen seg fra samarbeidet, samtidig som de la seg flate for å ha brukt «kvinnehelse» i beskrivelsen.

Les også: Kom til USA med et uskyldig rykte: Med årene har det bare blitt verre og verre

I slutten av september var det derimot tidligere alpinist Aksel Lund Svindal (39) som fylte kommentarfeltene. Riktig nok med støttende ord, etter at han gikk ut å fortalte at han hadde fått påvist testikkelkreft.

– Jeg følte en endring i kroppen. Jeg var ikke sikker på hva det var eller om det var noe i det hele tatt. Jeg bestemte meg for å sjekke det ut. Jeg dro for å se en lege og ble raskt overført til sykehuset. Der fikk legene bekreftet det de trodde. Testikkelkreft, skrev han blant annet i innlegget.

Komiker-skandalen

I oktober begynte rettssaken mot Bernt Hulsker (45), som tidligere i år ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en dørvakt ved Syng Mer i Oslo sentrum.

Hulsker ble dømt til 18 dagers betinget fengsel med to års prøvetid. Den tidligere VGTV-profilen må også betale en bot på 15.000 kroner, samt sakskostnader til det offentlige på 5000 kroner.

Komikeren var til stede ved karaokebaren i forbindelse med et forsinket julebord for VGTV i mars, der han skal ha kommet med grov hets mot innvandrerbakgrunnen til en dørvakt. Han skal siden blitt kastet ut av utestedet to ganger, den siste gangen med makt.

Hulsker ble også dømt for å ha kalt dørvakten for en «jævla n****», samt slått albuen i halsen på han da han ble kastet ut av utestedet med makt.

– Jeg gikk rett inn og sa tydelig ifra om at han måtte dra, men han nektet. Da gikk jeg fysisk til verks og la hendene hans på ryggen. Han er en stor mann, så det var ikke lett å få han med meg ut. Jeg gikk rett bak ham og holdt hendene hans. Da vi kom utenfor, slapp jeg. Han slang armen sin opp mot ansiktet mitt og traff meg i halsen med albuen, forklarte dørvakten i retten.

Etter dommen ble kjent kom det reaksjoner fra flere hold, blant andre Fetisha Williams (28) som mener at straffen til Hulsker sender et viktig budskap.

Hør hva hun sier om straffen her:

VGTV-profilen besluttet å ikke anke dommen, til tross for at det var deler ved dommen han selv hevder kunne vært diskutert videre.

– Min klient er først og fremst glad for at retten har trodd på at han ikke hadde rasistisk hensikt. Han kan leve med at retten mener han handlet grovt uaktsomt, og at han ikke handlet forsettlig, med viten og vilje, slik påtalemyndigheten anførte, uttalte Hulskers forsvarer, advokat Bernt Christian Birkeland, til Nettavisen etter at dommen ble kjent.

Les også: Går hardt ut mot klimaaktivisten: – Liker ikke mennesker som bruker sinne og hat

Omkring én måned etter rettssaken til Hulsker ble sjokkinnlegget til debattant Jirde Ali publisert.

I innlegget på Facebook anklaget hun komiker Atle Antonsen for å ha kommet med alvorlige, hatefulle ytringer rettet direkte mot henne på en bar i Oslo.

Antonsen tok også til Facebook like etter, hvor han la seg paddeflat.

I motsetning til Bernt Hulsker slapp Antonsen unna en rettssak.

I beslutningen om henleggelse skrev statsadvokat Ingelin Hauge at det ikke bare må slås fast at Antonsen rent faktisk fremsatte utsagnet «du er for mørk til å være her».

«Det må finnes bevist at han har handlet med den nødvendige grad av skyld, ved at han forsettlig eller grovt uaktsomt har forhånet Ali», skrev hun.

Atle Antonsen har derimot ikke kommet unna mediestormen og kritikken som haglet i ettertid, blant andre fra nære venner og kollegaer.

I desember kom nyheten om at Jirde Ali ønsker opphevelse av henleggelsen av saken. Statsadvokat Hauge besluttet imidlertid å fastholde henleggelsen av saken mot Antonsen.

West-stormen

Vi kan heller ikke la vær å nevne stormen som har herjet rundt rapperen Kanye West (45) i hele høst. Det begynte tidlig i oktober, da rapperen poserte med en «White Lives Matter»-hettegenser under moteuken i Paris. I ettertid har 43-åringen tydd til Twitter flere ganger der han har delt antisemittiske uttalelser om det jødiske folket.

Like etter dukket rapperen opp i et intervju sammen med konspirasjonsteoretikeren Alex Jones, hvor han ikke la skjul på at han elsker nazister og beundrer Adolf Hitler. Programmet ble strømmet på Jones' nettside Infowars.

Uttalelsene har skapt konsekvenser for West, som nå har mistet flere samarbeidspartnere og jobbmuligheter, blant andre Adidas som han har hatt et årelangt samarbeid med. Nylig forlot også rapperen et direktesendt TV-intervju i sinne da han ble konfrontert med uttalelsene.

Se intervjuet som har skapt reaksjoner over hele verden:

Les også: Norske Royane fikk melding av VM-stjernen i innboksen: – Hva f**n skjedde?

45-åringen sluttet ikke å sjokkere og i slutten av november fikk West grove anklager rettet mot seg, som går ut på at han skal ha vist private nakenbilder og pornografi til ansatte.

– Dømt for grovt skattesvik

I kjølvannet av West-stormen og endringer i kongehuset ble tidligere fotballspiller og skuespiller John Carew (43) dømt for grovt uaktsomt skattesvik. Han dømmes til ubetinget fengsel i ett år og to måneder, og må betale en bot på 540.000 kroner.

– Han er dømt for grovt skattesvik i seks år, og vi er fornøyd med at tingretten fant det riktig å idømme en lang ubetinget fengselsstraff og en halv million kroner i bot. Nå skal vi lese dommen grundig for å vurdere en eventuell anke av dommen, sa Marianne Bender, førstestatsadvokat i Økokrim og aktor i saken.

I desember kom det fram at verken Carew eller Økokrim anker dommen, og dommen blir dermed rettskraftig.

– Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke handlet med forsett. Han velger å ta straffen og gå videre i livet, skrev Carews advokat Berit Reiss-Andersen i en tekstmelding til NTB.

Flere store overskrifter på tampen av året

På tampen av året sørget flere for store overskrifter.

Blant andre prins Harry og hertuginne Meghan som i en Netflix-serie på seks episoder kom med nedslående påstander og anklager mot det britiske kongehuset i desember.

I dokumentarserien, som har fått navnet «Harry & Meghan», får seerne et svært personlig innblikk i hvordan paret har taklet det enorme mediepresset og kritikken som har haglet mot dem. I dokuserien åpnet Meghan blant annet opp om drapstruslene som kom i etterkant av romansen.

På kort tid har det rent inn reaksjoner om dokumentarserien, og flere har ikke holdt tilbake når det gjelder deres ærlige mening om den nye Netflix-dokumentaren.