HOLLYWOOD/OSLO (Nettavisen): Natt til mandag gikk den 91. Oscar-utdelingen av stabelen i Los Angeles.

Egentlig skulle kvelden ledes av komiker Kevin Hart, men komikeren trakk seg fra jobben etter han ble kritisert for angivelig homofobiske innlegg i sosiale medier for en del år tilbake.

Skrudde av mikrofonene

Lengden på Oscar-showet har lenge vært diskutert. Hele utdelingen varer i godt over tre timer, noe mange mener er for lenge.

Det kom tydelig frem under enkelte av takketalene. Gjengen som vant pris for «Beste sminke- og hårstyling», ble faktisk avbrutt i sin takketale.

Makeup-artistene Gregg Cannom, Kate Biscoe og Patricia Dehaney vant prisen for sin jobb i filmen «Vice».

De gikk på scenen for å ta imot prisen, men hadde forberedt en i overkant lang tale. De tre vinnerne hadde med et A4-ark der de byttet på å lese opp navn på folk de skulle takke.

Det tok så lang tid at arrangørene først begynte å spille musikk, men da det ikke gjorde jobbe, skrudde de opp lyden enda mer. Da heller ikke dét hjalp, skrudde de av lyset på scenen før de til slutt slo av lyden på mikrofonene deres.

Det er ikke uvanlig at arrangørene av prisutdelinger begynner å spille musikk for å hinte om at takketaler bør nærme seg slutten, men at dem skrur av mikrofonen er ikke hverdagskost.

Latter på sosiale medier

Stuntet ble lagt merke til på sosiale medier, hvor de fleste mente det var et nødvendig grep for å få slutt på kjedelige og altfor lange takketaler.

«Den som slo av kostymedesigneres mikrofoner bør vinne Oscar for beste lydredigerer,» skriver en.

«Oh wow. Mikrofonene og lyden av midt i takktalen. Her får dere frem poenget,» skriver en.

«Det er derfor Oscar-utdelingen er tre timer lang,» skriver en annen, som synes det blir for amatørmessig at tre personer står på scenen og deler på et A4-ark.

Andre synes bare det var morsomt:

Skryt for talen

En som derimot får mye skryt for sin tale, er skuespiller Olivia Colman, som vant prisen for «beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle i «The Favourite».

Overfor PEOPLE sier skuespilleren at hun ikke var forberedt på å vinne og mener talen sin var «søppel». Men den ble meget godt mottatt hos både publikum og TV-seerne.

- Dette er virkelig stressende! Dette er utrolig morsomt. Jeg vant en Oscar, sa Colman fra scenen, mens hun gråt og lo om hverandre.

Videre kom hun med gullkorn som dette:

«Til barna mine som er hjemme, følg med! Hvis ikke, bra jobba. Jeg håper jo dere følger med for dette kommer ikke til å skje igjen!»

Eller denne:

«Jeg jobbet som vasker før og jeg elsket den jobben. Men jeg brukte en del tid på å se for meg akkurat dette».

Se hele talen her:

Tok til tårene

Prisen for beste mannlige skuespiller gikk til Rami Malek for sin rolle som Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rapsody».

Oscar-vinneren ble følelsesladd da han fikk spørsmål fra Nettavisen om han selv følte at prestasjonen hans i filmen var spesiell og at det kunne ende med en Oscar.

- Det er så mange av oss som bare drømmer om én ting. Og det er kanskje ikke dette, det er bare det å få seg en jobb. Så det at jeg har denne prisen i hånda nå er større enn … unnskyld meg, sa en tydelig preget Malek før han så ned i bakken.

LES MER: Preget Rami Malek etter å ha vunnet Oscar: - Det har vært en tøff kamp

Skuespilleren virket å slite med å holde igjen tårene mens han fortsatte:

- Det er større enn noen forventninger som jeg og kanskje også familien min noen gang har hatt. Dette har vært en tøff kamp, og jeg tror dere vet om det, men det faktum at jeg feirer med dere i kveld er bevis på at man vinne over mye. I kveld feirer jeg med alle dere og med alle som har en drøm. Det kan skje, sa Malek før han forlot podiet.

Romanserykter

Kveldens store snakkis var Lady Gaga og Bradley Coopers fremførelse av låta «Shallow», som satte fyr på romanseryktene om at skuespillerduen har mer enn vennskapelige følelser for hverandre.

Det skapte raskt litt tvilsomme overskrifter som «Lady Gaga og Bradley Cooper kysset nesten under Oscar-utdelingen» og «Lady Gaga og Bradley Cooper så veldig forelsket ut under Oscar-utdelingen - eller så er de bare gode skuespillere».