Natt til mandag norsk tid var det duket for årets Oscar-utdeling, og det var ikke mangel på store Hollywood-navn som var på plass for å hedre filmbransjen.

Les også: Oppsiktsvekkende klesvalg, snubling og tårer: Slik var årets Oscar-utdeling

Arrangementet er mildt sagt glamorøst og stjernespekket, og i tillegg til at kjendisene dukker opp i finstasen får de også en helt spesiell gave fra Oscar-arrangørene.

Prisutdelingen er godt kjent for sine særegne «goodie bags», og hvert år er det store forventninger til hva som gjemmer seg inn i det som pleier å være svært luksuriøse gaveposer.

Fettsuging til kvinnene

Det er ikke Oscar-arrangørene som står bak gaveposene, som for øvrig kalles «Alle vinner», men de blir delt ut til gjestene på vegne av selskapet Distinctive Assets.

Gaveposene er vanligvis bare forbeholdt de Oscar-nominerte, og den listen er sjeldent kort. Årets gavepose har en estimert verdi på 1,3 millioner norske kroner, og inneholder over 60 ulike gaver.

Ifølge CNBC er det litt av hvert de Oscar-nominerte kan more seg med, alt fra luksuriøse opphold i naturen og til kosmetiske inngrep.

Det er gjerne én gave som har gjentatt seg de siste årene, nemlig kosmetiske inngrep. Dette er året er intet unntak, og gjestene fikk blant annet en fettsuging verdt 12.000 dollar fra lege Thomas Su.

Les også: Vekker oppsikt på Oscar-etterfest med vågalt kjolevalg

Su spesialiserer seg innenfor fettsuging, og det later til at fettsugingen, som er ment for armer, er utelukkende ment for kvinner.

Ifølge dokumenter om gaveposens innhold CNBC har fått innsyn i, kan mottakerne av gaveposene garanteres «en øyeblikkelig slankt og tonet utseende» og at «kvinnene vil få glatte former og perfekt definerte konturer».

Vekker oppsikt

Responsen rundt de dyre gaveposene har ikke latt vente på seg, og flere reagerer på at de nominerte får en pose verdt millioner levert i hånden på prisutdelingen.

En Twitter-bruker valgte å ta avstand fra selve utdelingen, men uttrykker likevel sin misnøye rundt den ekstravagante oppmerksomheten gjestene fikk:

Som svar på Tweeten, skriver en at gaveposene burde deles ut til de mange hjemløse som holder til i Los Angeles, hvor prisutdelingen fant sted.

Les også: Dette er de mest uforglemmelige øyeblikkene i Oscar-historien

Det er flere som reagerer på prislappen på gavene, og mener det beviser hvor godt eliten lever mens andre sliter:

«Mens verden siter deles det ut gaveposer til millionen. Nok en gang viser ‹eliten› sin sanne farger», skriver en bruker.

Fra natur til Botox

De kosmetiske gavene slutter derimot ikke der, og det er ikke bare kvinnene som kan benytte seg av kosmetiske inngrep.

De mannlige gjestene kan nemlig få en konsultasjon med den ledende hårtransplantasjonskirurgen Dr. Alan J. Bauman. Konsultasjonen på hårtransplantasjon har en verdi på nesten 75.000 norske kroner.

Les også: Stjal showet under Oscar-utdelingen: Nå får hun gjennomgå

Det stopper dog ikke der. Gjestene kan også benytte seg av ulike kosmetiske behandlinger av Konstantin Vasyukevich, og man kan velge og vrake mellom kjemisk peeling, laser, og Botox.

Den mest verdifulle gaven i årets «goodie bag» er en tredagers opphold på en luksuseiendom i Ottawa, Canada. Oppholdet er verdt 40.000 dollar, som tilsvarer nesten 430.000 norske kroner.

Må punge ut for gavene

Tidligere år har innholdet i gaveposene vekket oppsikt. For to år siden var gaveposens verdi på 1,7 millioner kroner, og gavene var preget av pandemien og Black lives matter-bevegelsen.

Selskapet bak gavene delte derfor ut produkter fra bedrifter som eies av kvinner, svarte personer, personer med funksjonsnedsettelse.

Les også: «Goodie bag» vekker oppsikt: Kjendisene kan risikere å måtte betale hundre tusener

Men fjorårets gaveposer var kanskje hakket mer dyrebare, og inkluderte alt fra en reise til Skottland med tre netter på et fancy slott til en verdi av 50.000 dollar, til en gratis konstruksjon for oppussing av hjemmet til en verdi av 25.000 dollar.

De eksklusive gaveposene kommer imidlertid ikke helt gratis, og kan koste kjendisene dyrt. Alt som kjendisene velger å ta imot blir ifølge flere eksperter sett på som skattepliktig inntekt