*Nettavisen* Livsstil.

På dette bildet skjuler det seg en Amurleopard. Ser du den?

Det finnes bare drøyt hundre individer av Amurleopard igjen i verden. En av dem skjuler seg på dette bildet.

08.10.19 10:04

Amurleopard er en svært sjelden leopardart som lever i området Amur langt øst i Russland.

Dyrene levde i sin tid også i Kina og Korea, men regnes her for å være utryddet.

Det anslås at det i dag finnes om lag hundre individer i hele verden, og kattedyrene er oppført som kritisk truet på Verdens naturvernunions rødliste for truede arter.

Noen av disse dyrene lever i naturreservatet Leopardens land i Russland, og det er håp om at bestanden igjen skal vokse. Siden 2007 har antallet leoparder tredoblet seg.

Amurleoparden er den største av leoparddyrene, men er likevel eksperter på å kamuflere seg. På bildet i toppen av artikkelen skjuler det seg et fullvoksent kattedyr, klarer du å finne det?

Klikk på bildet for å forstørre.  

Amurleopard er en kritisk truet leopardart som i dag lever kun i ett område i Russland. De skiller seg fra andre leoparddyr ved å være større og kraftigere, men har ikke problemer med å skjule seg i landskapet av den grunn ... Foto: Jens Meyer (AP Photo / NTB Scanpix)

Ifølge Wikipedia skiller Amurleoparden seg fra andre leoparder ved å være fysisk større og kraftigere, og med kraftigere pels og større avstand mellom flekkene i pelsen.

Hannen veier som oftest mellom 32 og 48 kg, men kan komme opp i formidable 60–75 kg. Lengden er normalt mellom 95–167 centimeter. Hunnen veier typisk 25–43 kg.

Finner du ikke dyret? Ta en nærmere titt nede til høyre på bildet.

Fremdeles ikke?

På bildet under har nasjonalparken ringet rundt der Amurleoparden skjuler seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag