*Nettavisen* Livsstil.

På dette bildet skjuler det seg en puma. Får du øye på den?

 

På dette bildet skjuler det seg en puma. Klarer du å få øye på den? Foto: Rio Mora-reservatet

Bilde knipset med et viltkamera viser hvor dyktige pumaer er til å skjule seg i landskapet.

09.07.20 10:49

I Europa og Sør-Amerika kaller vi den puma, mens i USA og Canada er den ofte kjent som fjelløve eller panter.

Uansett navn er den en mester på skjule seg i terrenget, noe et viltkamera i reservatet Rio Mora i New Mexico avduker med en illustrerende bildeserie.

Selv den ansatte i reservatet oppdaget ikke pumaen da han først så gjennom bildene, men så nærmere etter da kattedyret dukket opp like bak byttet – en nordamerikansk kronhjort – på et senere bilde.

Og ganske riktig. Bare få meter unna hjortedyret på bildet i toppen av denne artikkelen skjuler katten seg. Klarer du å få øye på den?

Om du står fast har vi markert pumaen på bildet lenger ned i artikkelen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Puma (Puma concolor) er et stort rovpattedyr i kattefamilien, men den klassifiseres i gruppen av mindre kattedyr gjennom slekten pumaer (Puma). Foto: (Wikimedia Commons)

Reservatet har publisert hele bildeserien fra viltkameraet på Facebook. Bildene ble tatt i oktober 2019, men ble lagt ut først nå.

Fiske- og viltnemda U.S. Fish & Wildlife Service skriver i et innlegg på Medium at slike viltkameraer ofte avslører godbiter fra naturen en ellers ikke ville fått med seg, men at dette er blant de mer spesielle.

Hvordan jakten går, er imidlertid et uavklart mysterium, skriver nemda. Det vi vet, er at pumaen jakter og spiser slike hjortedyr. Det antas at pumaen er en ung hann.

Rio Mora-reservatet har fått mye oppmerksomhet den siste uken takket være bildene fra viltkameraet. I et innlegg på Facebook takker de for den enorme responsen.

– Takk til alle som har tatt en titt på forrige ukes bilde. Vi er virkelig overrasket og bæret over responsen. Vi har hatt glede av å se mennesker med gode detektivferdigheter, og vi har definitivt følt med de mange andre som har hatt litt strev med å finne pumaen.

Fant du ikke pumaen i bildet over? Her ser du hvor den skjuler seg:

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Rio Mora-reservatet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.