På ryktebørsen: iPad Pro kan få støtte for mus

Apple

MANGLER ÉN VIKTIG TING: Skjerm og tastatur erstatter på lang vei en tradisjonell datamaskin, men uten en mus er det mange verktøy som likevel ikke vil fungere.

MANGLER ÉN VIKTIG TING: Skjerm og tastatur erstatter på lang vei en tradisjonell datamaskin, men uten en mus er det mange verktøy som likevel ikke vil fungere. Foto: Lars Wærstad (Nettavisen)

Utvikler har tilsynelatende «bekreftet» heftig Apple-rykte.

25.04.19 08:37

I en lang rekke tester og omtaler har anmeldere, undertegnede inkludert, trukket fram et problem med Apples iPad Pro-serie:

Til tross for en høy pris kan ikke iPad konkurrere med selv den rimeligste PC. Mangelen av en mus gjør at en lang rekke verktøy mange typisk bruker i jobben ikke fungerer.

I realiteten er iPad Pro en heftig dings som du kan bruke til å presentere arbeidet ditt med, men den virkelige jobben trenger du en god, gammeldags datamaskin til.

Det kan nå endre seg helt dersom vi skal tro et ferskt rykte om iPad Pro.

Les også: Snart kommer 5G - dette trenger du å vite

IPAD PRO MED MUS: Skal vi velge å tro ryktebørsen kan iPad Pro snart få støtte for mus. Foto: Lars Wærstad (Nettavisen)

Ifølge nettsider som SlashGear, MacStories og Cnet planlegger Apple å bygge inn støtte for en mus i det kommende operativsystemet iOS 13.

Ryktet har fått vann på mølla etter at den kjente utvikleren Steve Troughton-Smith tilsynelatende bekrefter at Apple jobber med en slik løsning.

Troughton-Smith spøker i podcasten Connected om at det ikke finnes en eneste iPad Pro-bruker som ikke kommer til å aktivere funksjonen dersom den kommer.

Vi trenger antagelig ikke å vente lenge før vi får vite om det er noe hold i ryktet.

Det er forventet at Apple kommer til annonsere iOS 13 under utviklermessen WWDC i juni 2019.

Da håper vi også å høre om det mye omtalte Sidecar-prosjektet, som angivelig lar deg bruke tilkoblede skjermer - som en iPad - i MacOS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.