Gå til sidens hovedinnhold

Pål Anders Ullevålseter (50) vant Mesternes mester

Etter å ha slått ut ni andre sterke konkurrenter, kunne tidligere Enduro- og rallykjører Pål Anders Ullevålseter juble for seieren i den tiende sesongen av Mesternes mester.

Det var stor spenning da Pål Anders Ullevålseter (50) og Karoline Dyhre Breivang (38) konkurrerte i de siste og avgjørende øvelsene i Mesternes mester, som ble vist på NRK fredag kveld.

- Å stå på en kloss et par minutter, så sent i finalen, var mest krevende. Det ser veldig lett ut på TV, men det er ikke så lett når du er stresset og vil videre, forteller Ullevålseter til Nettavisen.

Etter å ha vært gjennom en hinderløype med forskjellige øvelser, var det relativt jevnt mellom finalistene.

- Jeg ble jo litt stresset når jeg ikke visste hvordan Karoline lå an, og om hun også hadde fått straffetid slik jeg fikk, forklarer han.

I den siste og avgjørende øvelsen skulle de kaste stein i en kasse, for å få opp en vektarm med pigger som så skulle stikke hull på en ballong.

- Jeg kjente på det de gangene jeg hørte Karoline traff med sine steiner. Jeg kjempet jo mot en håndballspiller, men jeg hadde litt forsprang og det var bra, sier han, som mener konsentrasjon var viktig i finalen.

Deltakelsen betyr mest

Til tross for at en tidligere håndballspiller tok innpå han mot slutten, og Ullevålseter skulle kjempe mot en håndballspiller i steinkasting, stakk han av med seieren.

- Det var gøy å vinne, men det morsomste var å delta i Mesternes mester sammen med den fine gjengen og konkurrere mot dem. Det er bra mennesker som er forbilder jeg har fulgt opp gjennom årene, sier han ydmykt til Nettavisen om seieren.

- Å være med på Mesternes mester har alltid vært en drøm. Det er det ultimate når du har trent og konkurrert i 30 år, legger han til.

Les mer

Karoline Dyhre Breivang tror både mental og fysisk styrke har tatt henne langt

Han er den aller første nordmannen som har gjennomført Rally Dakar, som regnes som verdens lengste og farligste ørkenrally.

Nå har han også tatt seieren i den tiende Mesternes mester-sesongen.

Han nådde også lenger enn kona Mette Solli, som er tidligere kickbokser, og endte på tredjeplass i 2015-sesongen.

- Hvordan føles det å komme lenger enn kona di?

- Det føler jeg ikke så mye på. Jeg er stolt av at hun ble nummer tre, og jeg tror også hun synes det er gøy at jeg vant årets sesong.

- VM-tendenser før øvelsene

Pål Anders Ullevålseter har sluppet unna nattesten gjennom hele denne sesongen, og har vist både allsidighet og stor styrke gjennom alle konkurransene deltakerne har vært gjennom.

- Jeg har trent veldig mye basisøvelser gjennom karrieren min, så det var noe jeg fikk frisket opp før jeg ble med. Jeg øvde også på for eksempel å henge i stang, å ligge med bena høyt, og bakkespurt, forteller han, og legger til:

- Vi som har lagt opp som toppidrettsutøvere har jo ikke noe mål med treningen lenger. Mesternes mester ga meg en grunn til å trene hver dag eller litt innimellom.

Selv om idrettskarrieren er lagt på hylla, er fortsatt konkurranseinstinktet i godt hold.

- Det var ordentlig VM-tendenser før øvelsene. Alle deltakerne hadde veldig fokus, varmet opp og forberedte seg på konkurransene. Det var både gøy og samtidig veldig alvor for de fleste, og alle gikk «all in», sier Ullevålseter.

Les mer

Lars Berger røk ut av Mesternes mester

Redd for Kine

Det var på ingen måte gitt at Ullevålseter skulle vinne årets sesong, for det var mange sterke tidligere idrettsutøvere han måtte slå for å komme til topps.

- Jeg var litt redd for Kine (Olsen Vedelden, red. anm.). Hun hadde jeg respekt for, siden hun som tidligere cheerleader har turnferdigheter, sier han.

Men også andre deltakere utmerket seg som konkurrenter det kunne bli vanskelig å slå.

- Karoline bemerket seg. Jeg kjenner henne litt fra før, så jeg vet at hun er allsidig. Og når du møter beina til Lars Berger, da skjønner du at du ligger dårlig an ved løping eller sykling, sier han.

Likevel var ingen dårlige tapere, og det viktigste var å få vist det de kunne, mener Ullevålseter.

- Vi gjorde vårt beste og så fikk det duge. Som regel går det bedre enn man tror på forhånd.

Også Hanne Haugland gjorde sitt beste i Mesternes mester. Hun endte på tredjeplass i årets sesong. Se videoen nedenfor for å se henne gi jernet i siste innspurt:

Les mer

Kine Olsen Vedelden er lei av å omtales som Drillos datter

Les mer

Tom Hilde røk ut av Mesternes mester

Les mer

Glenn Solberg røk ut av «Mesternes mester»

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser