*Nettavisen* Livsstil.

Pål Anders Ullevålseter skulle ha kurs i hvordan kjøre MC på grus: Endte på sykehus

SKADET: Pål Anders Ullevålseter måte bli kjørte til sykehus etter at et MC-kurs gikk galt. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Flaut når instruktøren blir kjørt bort til sykehus, sier Pål Anders Ullevålseter.

03.06.19 16:22

Lørdag hadde rallystjernen Pål Anders Ullevålseter (50) kurs i hvordan håndtere motorsykkel på grusveier.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Kurset skulle gå over to dager, i regi av Norsk Motorcykkel Union (NMCU), på Gol i Hallingdal, men på søndag ble det en uventet avslutning på opplegget.

Hjernerysteles og brudd

Mot slutten av økten landet nemlig Ullevålseter feil med motorsykkelen feil etter et hopp.

- Jeg pådro meg hjernerystelse, kragebeinsbrudd og ribbeinsbrudd, sier han til TV 2.

Mandag ble 50-åringen skrevet ut fra Ringerike sykehus på Hønefoss, hvor han har vært innlagt siden ettermiddagen på søndag. Nå venter seks til syv uker med ro i hjemmet før han kan legge ut på en ny motorsykkeltur.

- Det er flaut når instruktøren blir kjørt bort i sykebil. De sier ulykken skjedde på slutten av kurset, men det husker jeg ingenting av, forteller han videre til kanalen om hendelsen.

Skadeforfulgt

Ullevålseter har tidligere slitt med en rekke skader i sin karriere som rallyfører. Under Rally Dakar-løpet i 2005 skadet han kragebeinet, mens han skadet skulderen i Marokko noen år i forveien.

I 2013 måtte han bli hentet med helikopter i ørkenen etter å ha flydd 15 meter gjennom luften. Den gangen ventet en operasjon for en brukket lårhals.

Ullevålseter har utenom karrieren fått oppmerksomhet for å ha vunnet realityseriene Isdans, 71 grader nord, Farmen kjendis og Mesternes mester. I tillegg har han også deltatt i Skal vi danse hvor det til slutt ble en sjetteplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.