I dokumentarserien «Planet Sex with Cara Delevingne» snakker supermodell Cara Delevingne (30) brutalt ærlig om hvordan hun har slitt med å akseptere sin egen seksualitet.

Det var i 2015 at Delevingne bekreftet at hun var i et forhold med en kvinne, og samtidig bekreftet at hun er biseksuell.

Les også: «Tindersvindler»-offeret skal søke lykken på TV

Fem år senere, i 2020, uttalte modellen i et intervju med underholdningsmagasinet Variety at hun heller ser på seg selv som panseksuell – noe som vil si at hun blir forelsket i personen, uavhengig av biologisk kjønn og kjønnsidentitet.

Men det har ikke alltid vært lett for Delevingne å være ærlig om sin egen seksualitet.

I den kommende dokumentaren «Planet Sex with Cara Delevingne» avslører nemlig 30-åringen at hun på et tidspunkt slet så mye med å akseptere seg selv som hun var at hun fikk selvmordstanker og vurderte å avslutte livet sitt.

– Trodde jeg var unormal

Spesielt tenårene var vanskelige for Delevingne, som vokste opp i et konservativt hjem.

– Jeg kunne ikke snakke med noen om det, og følte på mye internalisert homofobi og skam. Jeg trodde jeg var unormal, sier modellen i TV-dokumentaren, gjengitt av Independent.

– Jeg hadde tanker om å avslutte livet mitt. Flere ganger. Og jeg er så glad for at jeg ikke gjorde det. Hvis jeg kan hjelpe noen andre, betyr det alt for meg, legger Cara Delevingne til.

Les også: Derfor er ikke Emilie Enger Mehl på datingapper

Overfor BBC sier 30-åringen at arbeidet med dokumentaren har endret livet hennes til det bedre.

– Jeg er lykkeligere enn jeg noen gang har vært tidligere. Jeg er veldig, veldig stolt av det vi har laget, sier hun.

– Og jeg vet at jeg ikke burde føle på skam, men det er mennesker som meg over hele verden. Og arbeidet med denne dokumentaren har hjulpet meg med å være mer åpen.

Følte seg bortkommen

Også da Delevingne forklarte at hun er panseksuell for to år siden, snakket hun åpent om hvordan det var å vokse opp i det hun selv beskrev som en «gammeldags britisk familie».

Hun vokste opp i gode kår, men slet med en indre konflikt.

– Jeg brukte ordet «gay» til å beskrive ting som var dritt. «Det er så jævlig gay av deg». Alle pleide å si «herregud, tenk å gå ned på en kvinne» og jeg ville svare «det er motbydelig», var blant det 30-åringen fortalte overfor Variety den gang.

Les også: Hylles med pris i USA: Stemples som «svindlere»

Videre sa Delevingne at dette trolig bunnet i at hun ikke ville innrømme hvem hun var.

– Jeg følte alltid at jeg ikke hørte til i min egen kropp. Jeg følte meg så bortkommen. Så snart jeg kunne snakke om seksualiteten min, skjulte jeg ikke noe lenger. Og personen jeg gjemte meg mest fra, var meg selv, delte hun åpenhjertig.