Podkasten «110% Paradise» tar hver uke for seg hva som har skjedd inne på realityhotellet den siste tiden, og i ukens episode blir det naturlig nok snakk om ukens tema – pride.

– Skal vi snakke om han skinkerytteren som kommer inn? sier en av de tre programlederne en time inn i episoden.

Videre utover i podkasten følger uttrykk som «putebryter» og «rumperytter». Det finner ikke den nyankomne «Paradise»-deltakeren Henrik Bach Mortensen (25) seg i.

Han har ikke noe imot at realitydeltakere blir harselert med i podkasten, men reagerer på ordbruken.

«110% Paradise» har gjennom til nå 87 episoder snakket løst og fritt om hendelsene inne på «Paradise Hotel». Podkasten er ifølge iTunes produsert av «Jazze med gutta», og ledes av de tre programlederne Tara, Ida og Eirik.

Podkasten har ikke noe med TV3 eller produksjonen å gjøre.

Les også: «Paradise»-Henrik fikk én regel av mamma før innsjekk. Den bryter han første dagen

«Gamle drittuttrykk»

Onsdag kveld delte Mortensen en lengre Instagram-historie der han tar opp problemene rundt ordbruken.

Overfor Nettavisen forteller 25-åringen fra Mosjøen at han ikke nødvendigvis reagerer på vegne av seg selv.

– For min del er jeg sikker på identiteten min og meg selv, men vi har alle vært unge en gang. Jeg har selv jobbet med unge, skeive mennesker i en sårbar situasjon, og ord og uttrykk som dette kan være med på å trykke dem lenger ned.

– Og vi som er voksne må klare å holde oss for gode for det, sier Mortensen til Nettavisen.

Les også: Sjokkert etter «Paradise»-innsjekk: – Et totalt forbanna galehus

Han erkjenner at han selv trolig ville ledd og latt det gå hvis det kun var han som skulle høre podkasten, men mener det er viktig å være litt ekstra forsiktig når man har unge lyttere.

– Det er mange unge mennesker som ser på «Paradise Hotel», og da oppsøker de også andre medier der programmet blir omtalt. Så jeg er ganske sikker på at podkasten også har unge lyttere, så da må man klare å være morsom uten gamle drittuttrykk som dette, sier 25-åringen.

– Hvor mye skal vi tåle?

Mortensen påpeker at det er vanskelig å sette en grense for når det er farlig med slike uttrykk.

– Jeg satte det på spissen med Instagram-historien, der jeg blant annet nevner vold. Men mange bekker små. Vi har en lang vei i samfunnet før vi har total likestilling, fastslår han.

Mortensen forteller at han har fått både positive og negative reaksjoner på Instagram-historien, der det negative går på at enkelte stiller spørsmål ved hvor mye man skal bry seg om og hvor grensen går. Selv erkjenner Mortensen at han på en måte er enig, men påpeker at samfunnet har en lang vei å gå.

– Men samtidig, hvor mye skal vi tåle? spør han.

Vil ta opp temaet igjen

Overfor Nettavisen forteller Eirik, en av programlederne i podkasten, at de skjønner at sjargongen kan oppleves som uheldig.

– Det beklager vi overfor de som føler seg truffet. Vi anerkjenner kritikken Henrik retter mot oss, og vil påpeke at det aldri har vært vårt ønske å støte noen, sier han.

Mortensen kan på sin side fortelle at han fikk en melding fra de involverte like etter at han delte sine tanker.

Der skriver de blant annet at de synes det er trist å høre at han opplever ordbruken deres på den måten og at de har trodd at den «køddete» tonen skinner gjennom i podkasten.

– For de aller fleste gjør det nok kanskje det, også for meg, men for noen så kan det være nok. Det er ikke alle som skjønner at det er kødd, forteller Mortensen til Nettavisen.

Programlederen forteller til Nettavisen at han selv er homofil, og ønsket å bruke begrepene på en selvironisk måte. Han erkjenner imidlertid at dette kanskje ikke kommer tydelig nok frem i episoden.

– Ordbruken er også et forsøk på å avvæpne ordene, ta tilbake makten de holder over oss i LGBTQ+-miljøet og rette en lattermild finger mot de homofobe i samfunnet. For hvis ikke vi kan le av de homofobe, hva kan vi da le av? spør han.

Han kan også fortelle at det allerede i dag kommer en ny podkast-episode der de tar opp tematikken, i tillegg til at de har invitert Mortensen til en prat om temaet generelt og kritikken han retter mot dem.

Mortensen setter pris på tiltakene de gjør:

– Jeg heier alltid på at man skal få gjøre opp for seg, sier han.