Se video! Her velger Emmelie Strand å trekke seg fra «Paradise Hotel»:

Mandag var det premiere på den nye sesongen av «Paradise Hotel» på streamingnettstedet Viaplay. Mens nye deltakere soler seg i TV-tiden, har det nærmest vært en fraværende deltakelse fra Sarpsborg-jenta Emmelie Strand (20).

Under tirsdagens episode kom det frem at årsaken til den minimale TV-tiden skyldes et legebesøk for Emmelie, som store deler av oppholdet har vært sengeliggende med oppkast og feber.

– Jeg vet faktisk ikke hva som skjedde. Jeg våknet opp midt på natten og måtte kaste opp. Jeg kastet opp hele natten og hele dagen. Så mye at jeg begynte å svette og ikke turte å forlate badet, forteller Emmelie til Nettavisen, som til slutt ble sendt til en klinikk der hun ble behandlet for dehydrering.

Ifølge notatet fra klinikken, som Nettavisen har fått innsyn i, fikk Emmelie totalt to poser med intravenøs væske før hun ble med tilbake på hotellet igjen.

Trakk seg fra realityserien

Kvalmen ga seg imidlertid ikke, og opptil flere ganger uttrykket Emmelie et ønske overfor produksjonen om at hun ville reise hjem til Norge.

– Jeg ville bare hjem. Jeg sa det egentlig samme dag som jeg ble dårlig. De andre deltakerne tok godt vare på meg, men jeg hadde ikke noe der å gjøre når jeg bare kastet opp. Jeg var redd for å bli enda mer dårlig, sier Emmelie, som til slutt bestemte seg for å reise hjem etter flere samtaler med lege og produksjonen.

Under onsdagens episode kommer nemlig Emmelie med sjokkbeskjeden overfor de andre deltakerne om at hun trekker seg fra realityprogrammet.

Se klippet øverst i saken!

Lagt inn på sykehus etter hjemreise

Selv om det hele ble en trist affære for Emmelie Strand, var dette bare begynnelsen på det som skulle bli en hjemreise hun ikke kommer til å glemme med det første.

På vei hjem til Norge fikk hun følge med en person fra produksjonen, noe som ble helt avgjørende for 20-åringen.

– Det var fire flyvninger, og det var veldig slitsomt å reise så lenge etter at jeg hadde vært så dårlig, sier Emmelie.

– På et tidspunkt inne på hotellet var jeg så dårlig at det føltes ut som at jeg skulle dø fordi jeg ikke fikk i meg noe. Verken næring eller væske. Bare jeg tok to biter av en melon, kom det rett opp igjen, forklarer hun.

Ifølge Emmelie hadde hun også fått beskjed fra sykepleieren til produksjonen at hun hadde høy respirasjonsfrekvens på dette tidspunktet, og Emmelie forteller at hun er glad for at hun fikk med seg et følge hjem til Norge.

Programredaktør i Nent, Marius Rønnekleiv, kan bekrefte overfor Nettavisen at Emmelie Strand valgte å trekke seg på grunn av nevnte sykdomsforløp, og at en fra produksjonen ble med på hjemturen.

– Emmelie valgte å trekke seg i samråd med oss. Helsen til deltakerne tar vi på største alvor. «Paradise Hotel» er ikke et fengsel, og ingen tvinges til å måtte bli, sier Rønnekleiv.

Les også: Ønsker lovendring for realityproduksjoner: – Vil ikke gjøre voldsdømte til realityhelter på TV

Da Emmelie Strand omsider kom hjem ble hun lagt inn på sykehus i Norge der hun igjen fikk intravenøs væskebehandling, men legene har imidlertid ikke klart å finne ut av hva som feiler henne. Helt siden Emmelie kom hjem fra Mexico har hun nemlig vært inn og ut av sykehuset, og er fortsatt til utredning.

– Jeg trodde først at det kanskje handlet om nerver, men da det ikke ble bedre da jeg kom hjem forsto jeg at det var alvorlig. Ifølge legene har jeg dårlige leververdier, noe jeg har slitt mye med før, sier Emmelie.

Langt sykdomsforløp

Det er nemlig ikke første gang Emmelie Strand har vært innlagt på sykehus. I 2001 fikk Emmelie hjertestans i en alder av 1 år som følge av en hjernehinnebetennelse. Ifølge 20-åringen var hun klinisk død i et par minutter.

17 år senere gikk Emmelie nok en gang gjennom hyppige legebesøk. På ett år fikk hun kyssesyken hele to ganger, streptokokker og et cytomegalovirus. I tillegg pådro hun seg en paracetamolforgiftning fordi leveren hennes ikke fungerte som den skulle.

– Så jeg har allerede hatt mine runder hos leger. Leveren min tåler ikke så mye, sier Emmelie.

På spørsmål om hun kunne tenke seg å være med i realityprogrammet en annen gang, er hun sikker i sitt svar:

– Jeg tør ikke reise ned igjen uten at jeg er skikkelig utredet. Jeg skulle nok aldri ha reist i utgangspunktet, sier hun.