Den neste sesongen av «Paradise Hotel» blir helt annerledes enn de vi har sett frem til nå. Nå endrer nemlig produksjonen både navn, hotell og deltakerkriterier.

Saken ble først omtalt av VG, overfor Nettavisen bekrefter NENT flere detaljer knyttet til det nye konseptet.

Les også: «Paradise»-profilene bekrefter forhold: – Måtte stille et ultimatum

Realityserien bytter navn fra «Paradise Hotel» til «Paradise», og det velkjente hotellet i Mexico blir byttet ut med et annet. Programsjef i NENT, Christian Meinseth, forsikrer imidlertid om at innspillingen av programmet fremdeles skal finne sted i Mexico, og det nye hotellet er ifølge programsjefen «et tøft resort».

Må ikke være single

Konseptet endrer også på reglene for hvilke deltakerne som kan melde seg på.

For mens man tidligere har måttet være singel for å delta, trenger man ikke lenger det i de kommende sesongene.

Nettavisen får fortalt at produksjonen fremdeles tar imot søknader til den nye sesongen, men at de også aktivt kommer til å oppsøke miljøer der unge mennesker samles for å lete etter mulige deltakere. I tillegg skal de ut på en casting-turné.

Les også: Programleder Triana Iglesias om «Paradise Hotel»-kritikken: – Tar sterk avstand fra alt

Meinseth forteller til VG at det blir et større fokus på deltakerne, og at «Paradise» skal avspeile tiden vi lever i nå.

Om også programleder Triana Iglesias skal byttes ut er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke avklart om deltakerne fortsatt skal konkurrere i par eller hvordan finalen og pengepremien er.

Flere endringer

Også i årets sesong, som går på TV i disse dager, er det noen nye tiltak som ikke har vært til stede før.

Blant annet innførte produksjonen en samtykkeregel med tanke på intim aktivitet inne på hotellet. I praksis betyr dette at alle involverte må bekrefte at de er med på aktiviteten ved å gi tommel opp til kameraet.

Les også: «Paradise»-Olav gir ut låt fra hotellet: – Utelukker ikke samarbeid med produksjonen

Overfor VG forsikret programsjef Christian Meinseth om at dette ikke skjedde som følge av hendelsene i den svenske versjonen av programmet tidligere i år.

– Men vi har selvfølgelig arbeidet med sesongen og sett på våre prosesser omkring formatet, så vi sikrer at «Paradise Hotel» både er attraktivt å se på og morsomt å være deltager i, sa han.

Tidligere i år var nemlig konseptet i hardt vær, etter at den svenske versjonen ble slettet fra alle flater. Dette etter at enkelte av deltakerne anklaget en av de mannlige deltakerne for overgrep.

Saken skapte oppstandelse, og produksjonen kastet vedkommende ut av hotellet. Deretter vraket de sesongen og slettet hele sesongen fra strømmetjenesten. Kort tid etter bekreftet kanalen at også den kommende, nye sesongen av realityprogrammet som ble spilt inn etterpå ble skrotet.