Markus Nikolai Grønberg (23), som vant sesong 14 av realityserien «Paradise Hotel», var under etterforskning for voldtekt da han i mars 2021 reiste til Mexico for å delta i programmet – som har gått på tv-skjermen helt siden 2009.

Produksjonen visste derimot ikke noe om siktelsen og etterforskningen i den alvorlige straffesaken, da Grønberg aldri opplyste om dette. Etter endt innspilling fikk 23-åringen status som tiltalt i saken, og etter en runde i retten er han nå dømt til fem år og fire måneder i fengsel for voldtekt.

Les også: Tidligere «Paradise Hotel»-vinner dømt til fire år og fem måneder i fengsel for voldtekt

Grønberg skal ifølge tiltalen ha skaffet seg seksuell omgang ved ved vold eller truende atferd, og fornærmede var 14 år gammel og da under seksuell lavalder da hendelsen skjedde.

Som følge av dommen tar Nordic Entertainment Group (Nent) grep, og sletter sesong 14 fra strømmetjenestene sine.

– Vi er dypt rystet

– Etter at vi ble kjent med dommen har vi besluttet å fjerne sesongen der denne deltakeren er med fra Viaplay og Viafree, sier nordisk nordisk programdirektør for non-scripted i Nent, Kenneth Kristensen, til Nettavisen mandag.

Kristensen legger til at de har ventet på en dom i saken før de har besluttet hva de skal gjøre med sesongen.

– Vi har hele tiden sagt at det har vært opp til domstolen å avgjøre saken, og at vi derfor ikke har hatt noen kommentarer til rettsprosessen, forteller han, og legger til:

– Da saken dreier seg om forhold fra før vedkommende var deltaker i en av våre realityproduksjoner, har vi heller ikke nå noen kommentarer til selve dommen utover at vi er dypt rystet over det som har kommet frem i retten, avslutter han.

Ba om å fjerne sesongen

Bistandsadvokat for fornærmede, Finn Ove Smith, sa allerede da tiltalen ble kjent at sesongen burde fjernes.

– Skal man bidra til glorifisering av mennesker som skal i retten og svare for alvorlige straffbare handlinger er vel heller spørsmålet. Det synes ikke jeg, det synes jeg er upassende, sa han til VG i juli, på spørsmål om tiltalen burde få konsekvenser for programmet.

Les også: Voldtektstiltalt realitydeltaker tok til tårene i retten: – Avisene har forhåndsdømt meg

Realitydeltakerens forsvarer var derimot helt uenig.

– Min klient er ikke dømt. Det er nettopp tatt ut tiltale, og det spørsmålet skal retten ta for seg i desember. Av den grunn ser jeg ingen grunn til at det skal få konsekvenser for tiltalte eller serien nå, sa han den gang, og la til at en eventuell konsekvens ville være med på å forhåndsdømme.

– Jeg mener vi har en bra sak. Tiltalte stiller seg helt uforstående til dette, og det faktum at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale betyr ikke at man er skyldig. Hvis man går ut fra det, ville vi aldri hatt frifinnelser, fortsatte forsvareren.