Mandag hadde nye «Paradise» premiere, der det igjen er duket for en sesong med tvister og dramatikk akkurat slik vi kjenner det. En ting som derimot mange har lagt merke til er litt annerledes med den nye vrien på realityprogrammet, er at castingen til det nye konseptet gir et litt annet inntrykk enn det har gjort de siste 15 årene.

Les også: Tar ned sexfokus: – Viktig at «Paradise» er et trygt sted å være

Med flere deltakere med forskjellig legning, en transkvinne, pluss at deltakerne kan stå i par med en av samme kjønn, er det ingen tvil om at det nye konseptet har gått for et bredt mangfold av personligheter og mennesker når de sparker i gang første sesong «Paradise».

En av de som blir å se på skjermen fremover er Kimberly Dahle (23). Den sprudlende jenta fra Molde har allerede rukket å bemerke seg hos den spente «Paradise»-fansen, og forteller til Nettavisen at det har rent inn med positive tilbakemeldinger før sesongen i det hele tatt er i gang.

– Det er 50/50 mellom at folk syntes det er gøy med deltakelsen min og at jeg kom ut på norsk TV, sier hun.

Dahle beskriver nemlig sin egen legning som at hun er biseksuell, men homofil.

– Det betyr bare at jeg kan være med begge, men at det er jenter jeg får følelser for.

Skjønte ikke hvorfor hun følte seg utenfor

For selv om Dahle den dag i dag er både stolt og helt åpen om legningen sin, har det ikke alltid vært like enkelt for 23-åringen å akseptere den hun er. Hun forteller at hun tidlig følte på at hun var annerledes enn venninnene sine, men at det tok lang tid før hun klarte å sette fingeren på hva det var.

Det var ikke før hun var 19 år at hun skjønte hun ikke hadde de samme tiltrekningene mot menn som venninnene sine, og innså at hun var skeiv.

– Jeg skjønte ikke hvorfor jeg alltid følte meg utenfor, og ikke følte det samme som alle andre. Så det tok lang tid før jeg innså det selv, men da jeg først gjorde det følte jeg meg 40 kg lettere.

Les også: Skuffet over «Paradise Hotel»-produksjonen: – Stigmatiserende

Dahle sier at hun i første omgang jobbet med å bekrefte det for seg selv, og prøvde å si til seg selv at det var helt greit at hun var skeiv og at hun følte som hun gjorde.

Sakte men sikkert ble hun mer og mer komfortabel med egen legning, og hun forteller at det var etter hun så andre over nett føle det samme som henne at hun ble sikker på at hun likte jenter. Likevel tok det et helt år før hun turte å være åpen med venninnene sine.

– Jeg var redd, og visste ikke hvordan jeg skulle si det til folk. Så ett år etter jeg innså det for meg selv fortalte jeg det til bestevenninnen min, og kom først ut som biseksuell. «Alle» gjør det, så jeg lurte nok litt meg selv der, sier hun med en god latter.

– Men jo mer jeg sa det og jo flere jeg sa det til, jo mer selvtillit fikk jeg. Etter hvert var det så mange som visste det at da var det ikke skummelt lenger, og jeg fikk så mye mer selvtillit.

Turte ikke fortelle foreldrene om legningen

Men selv om venninnene til Dahle ikke syntes det var et problem at venninnen var skeiv, var det ikke alle som var like enig. Dahle forteller nemlig at det var ikke like enkelt å skulle komme ut av skapet til foreldrene. For med en kristen mor og en far som tilhører den noe eldre generasjonen, tok det lang tid før hun turte å si noe til dem.

– Jeg turte ikke å si det til dem, det var helt jævlig.

Les også: Svenske «Paradise Hotel» dropper ny sesong etter overgrepsanklager

Det var ikke før moren kom hjem etter å ha vært i kirken og var opprørt over at et av kirkemedlemmenes datter var homofil, at Dahle turte å ta steget og fortelle moren om egen legning. I følge Dahle skal nemlig moren ha påpekt at det var «feil» at jenter kunne like jenter, og «det ikke er sånn det skal være».

– Da knakk jeg helt sammen, fordi jeg ble så sint av alt hun sa og da bare datt det ut av meg at jeg liker jenter. Hun fikk jo helt sjokk.

Den dag i dag har Dahle fortsatt ikke snakket ut med foreldrene om legningen sin, men sier de rolig har akseptert at datteren liker jenter.

– De har nok akseptert det mer nå etter deltakelsen på «Paradise», faktisk. For etter at det kom ut i media så er det mange kjente som har sendt melding om hvor fint de syntes det er, og da har de nok blitt litt påvirket av det.

Dahle forteller også at det er mange andre familiemedlemmer som har sendt hun melding etter at det ble kjent i media at hun både skulle være med på «Paradise» og var skeiv.

- Siden det ble kjent at jeg skulle være med på «Paradise» har jeg fått mange fine meldinger fra familiemedlemmer som ikke en gang visste at jeg var skeiv. Jeg fikk en melding senest i dag av et familiemedlem som skrev at de ønsket at de visste, men at de støttet meg 100 prosent.

– Jeg føler det er en bra ting at jeg opplevde det med foreldrene mine, for jeg vil jo kunne guide andre som kanskje sliter med det samme. Nå har jeg hatt det ganske tungt med å komme ut til mine foreldre, men det kan jo gå mye bedre for alle andre. Majoriteten av foreldre vil jo akseptere barna sine for den de er, sier Dahle.

Ønsker å være det forbildet hun selv ikke hadde

Som nevnt er en stor grunn til at Dahle ønsket å være med på «Paradise» for at unge seere skal ha forbilder på TV-skjermen som er homofile, og hun vil vise andre unge mennesker at det ikke er noe galt i å være det.

– Jeg følte meg alltid utenfor uten at jeg skjønte helt hvorfor. Hvorfor jeg ikke passet inn jentegjengen eller følte meg utenfor i forskjellige situasjoner, men etter at jeg kom ut og aksepterte den jeg var følte jeg meg 40 kg lettere, sier hun.

Hun tror at både hun selv og resten av casten kan vise at det er greit å være den man er, og tror at det hjelper at unge får se et mangfold av mennesker på TV.

– Jeg synes det er godt at vi kan få være gode forbilder som mange oss skulle ønske de hadde som unge. At vi kan vise at det er OK å være seg selv, det er OK å være annerledes, det er OK å føle seg utenfor og det er OK å si ifra om noe ikke er greit. Det trenger folk å høre!

– Det går rykter om at vi er en jesus-sesong, at det ikke kommer til å være noe drama eller noen ting fordi bare er sånne kjedelige folk. Nå må dere huske at vi er elleve folk som brenner for hvert vårt, har hver våre synspunkt og står for det vi sier. Når man har så store personligheter kan det fort blir kræsj. Men ikke bare det, har du sett alle de forskjellige legningene til folk der inne? Det er jo mot det som står i bibelen, så nå må dere gi dere, sier hun med et glimt i øyet.