Markus Hausevik Johnsen (27) har de siste ukene blitt en av denne sesongens «Paradise» fremste deltakere og har gjennom programmene seilt fram som en stor spiller inne på resorten i Mexico.

Les også: Svarer på romanseryktene: – Vi er vel årets «Paradise»-par

Men det man ikke får vite gjennom TV-skjermen er det han opplevde som fersk bilfører. Som 18-åring havnet Grimstad-mannen i en alvorlig bilulykke sammen med kjæresten sin.

Johnsen hadde nettopp fått førerkort og kjørte bilen mens kjæresten satt i passasjersetet. Det var en sen høstkveld og de to var på vei hjem etter en kveldstur på Ikea i Kristiansand.

– Det var sent og veldig glatt på veien. Speilglatt, forteller han til Nettavisen.

Les også: Saba (36) løy på alderen da hun sjekket inn på «Paradise»: – Ikke helt typisk

Med jevne mellomrom gikk blikket til Johnsen bort fra veien mens han pratet med sin kjære, men da går det plutselig galt. I høy fart er bilen på vei mot autovernet, og Johnsen må raskt svinge unna for å forhindre at bilen kolliderer.

– Plutselig var jeg på vei inn i autovernet, og da blir man jo stressa. Så jeg tok en brå sving, men det var alt for mye, så jeg svinger litt fram og tilbake før jeg skrenser med bilen. Det var i 110-sone, så det gikk jo ganske fort i tillegg, forteller han før han fortsetter:

– Til slutt treffer det ene bakhjulet grusen på siden av veien, og da flipper bilen rundt. Vi flippet rundt tre ganger og landet på taket, sier han.

Ble dratt ut av vinduet

Før både Johnsen og kjæresten hadde rukket å forstå hva som hadde skjedd, var allerede ambulansen på stedet. Helt tilfeldig kjørte de like bak dem og var altså første bil på stedet.

– Vi henger på en måte i taket da ambulansen kom like bak oss, og de måtte dra oss gjennom frontruten.

Les også: Lege reagerer sterkt på badestuntet til Adrian Sellevoll: – Potensiell dødsulykke

Til tross for en ulykke som høres høyt dramatisk ut, kom både Johnsen og kjæresten uskadd fra hendelsen og trengte verken legehjelp eller en tur innom legevakten.

– Ambulansearbeiderne ville jo ha oss inn på sykehuset, men det trengte vi jo ikke, vi var jo helt fine, sier Johnsen og legger til:

– Hvis ikke ambulansen hadde vært først på stedet tror jeg ikke vi hadde sjekket oss i det hele tatt.

Bilen derimot, den var ikke like hel og ble totalvraket. Den var verken Johnsen eller kjæresten sin, men tilhørte Johnsens far.

Trodde sønnen tullet

Uten en skramme fra ulykken, ringte Johnsen foreldrene sine fra ulykkesstedet og fortalte om hva som hadde skjedd.

– Jeg ringte hjem til mamma og sa «hei mamma, jeg bare lurte på om du kunne komme og hente oss... fordi jeg har kræsjet bilen, den er vraket», forteller han og fortsetter:

– Hun trodde først jeg tullet, fordi jeg pleier å tulle litt så det tok ganske lang tid før hun skjønte at jeg mente det. Men da ble hun ganske hysterisk.

Les også: Kjendiser raser mot abortloven: – Jeg gir faen meg avkall på statsborgerskapet mitt

Til slutt kommer far for å hente sønnen og kjæresten hans, og åpenbart var han mer glad for at sønnen var i god behold enn han var sint for bilen forteller Johnsen.

– Han var bare glad for at det hadde gått bra.

Fikk beholde førerkortet

Til tross for at ulykken endte med vraket bil, fikk den ingen konsekvenser for Johnsen selv. Han fikk beholde førerkortet, og rundt et halvt år senere tok han også førerkort for lastebil. Selv tror han at han ikke ble fratatt førerkortet fordi det endte så godt.

– Det at vi ikke var skadet og ikke trengte legehjelp var nok med å avgjøre at jeg ikke mistet lappen.

Les også: Mottar massiv respons etter «Paradise»-deltakelsen: Hylles av FRI-lederen

Politiet hadde naturligvis også kommet til ulykkesstedet, og konklusjonen var til slutt at Johnsen ikke hadde handlet uaktsomt, men at det var et uhell, ifølge Johnsen.

– Jeg var jo på gråten da vi sto der, for planen var jo at jeg skulle søke Politihøgskolen og ville inn i militæret, jeg kunne jo ikke miste lappen da! Men det ordnet seg.

Johnsen forteller at ulykken absolutt satt en støkk i ham, men at moren var rask med å tvinge han ut på veiene igjen.

– Det var litt skummelt og ubehagelig å sette seg bak rattet igjen i starten, men mamma maste hver dag på at jeg måtte gjøre det fordi det hun mente det var viktig at jeg ikke ble redd. Så det er jeg veldig glad for.