Se video! «Paradise»-Olav ville kvitte seg med russestempelet. Nå slipper han låt fra hotellet:

Under tirsdagens episode av «Paradise Hotel» overrasker deltaker Olav Haust (27) og Mathias Luther (23) de andre deltakerne med en selvskrevet låt om «Paradise Hotel».

Låten, som fikk god mottakelse fra både deltakere og produksjonen av «Paradise Hotel», er blitt spilt inn og produsert ferdig i studio siden de kom hjem til Norge – og nå har guttene også lansert låten.

«Mægisk på pærra», som låta heter, ble sluppet på Spotify natt til onsdag og har ifølge Haust fått overveldende, positive tilbakemeldinger.

Les også: Ferdinand (25) vil bruke «Paradise Hotel» som politisk plattform: – Kan nok splitte publikum litt

– Vi har fått veldig god respons. Det virker som at folk virkelig digger den. Jeg har blant annet fått tilbakemeldinger på at den er fengene, at det er den nye favorittlåten og at folk gleder seg til helg når de hører den. Og det er jo bra å høre, sier Haust til Nettavisen.

Planlegger konsert

Foreløpig har sangen gjort det bra etter det Haust forventet, men 27-åringen legger ikke skjul på at det hadde vært en drøm om låten nådde topplistene etterhvert.

– Jeg mener den har potensial til det, men det er litt som å vinne i lotto for meg og det har jeg ikke gjort enda. Hadde det skjedd hadde det vært helt «mægisk», men det spørs jo helt om den når ut til folk, sier han.

Haust vet godt hva han snakker om når det kommer til musikk. Bak seg har han over 100 russelåter som han har produsert, der blant andre låta «Vip 2018» har over 14,3 millioner avlyttinger på Spotify.

I et tidligere intervju med Nettavisen avslørte Haust at planen hans var å slutte med russemusikk og bevege seg over til «litt mer seriøs» musikk og egne singler. Ifølge Haust er ikke «Mægisk på pærra» et skritt tilbake i forhold til planen hans. Han mener dette er en av de nye singlene som han vil vise frem til landet fremover.

– Jeg skal ikke slutte helt med russemusikk, men jeg vil bevege meg over til en annen sjanger. Dette er langt fra en russelåt. Det er som en singel. Vi skrev den inne på hotellet, og når mottakelsen ble så bra så må man prøve, presiserer 27-åringen.

Les også: Programleder Triana Iglesias om «Paradise Hotel»-kritikken: – Tar sterk avstand fra alt

Nå for tiden planlegger Haust også en miniturnè der han skal holde konserter rundt omkring i landet.

– Vi er under planlegging av konserter, og da er planen å kjøre låta live. Det hadde vært dritgøy. Da må Mathias også med, sier Haust begeistret.

Utelukker ikke samarbeid med «Paradise Hotel»

Hvert år gjør «Paradise Hotel» en avtale med en artist som produserer det man kaller for «årets Paradise låt». I år var det lillebroren til langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo (24), Ola Klæbo (20), som stod for låten.

Les også: Derfor byttet han ut Klæbo-navnet

På spørsmål om Haust kunne tenke seg å selge låten til «Paradise Hotel» dersom de var interesserte, svarer Haust følgende.

– Nei, den er min og Mathias sin. Jeg sier ikke nei til et fremtidig samarbeid, men denne låten er ikke salgs, sier Haust.

Han legger imidlertid ikke skul på at han håper deltakelsen i «Paradise Hotel» vil hjelpe han med en boost i musikkarrieren.

– Deltakelsen er ikke som et springbrett, men den kan gi meg en ren boost rett og slett. Og hvis man melker den kua, så kan det jo funke, sier han.