*Nettavisen* Livsstil.

Paris Jackson ble dekket til hele barndommen: – Var lenge redd for å slippe verden inn

Som barn ble Paris Jackson dekket til av faren Michael Jackson. Nå forteller hun hvorfor.

Som barn ble Paris Jackson dekket til av faren Michael Jackson. Nå forteller hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix

Paris Jackson snakker ut om farens valg om å skjerme barna.

17.07.20 11:45

Som eneste datter av den avdøde popkongen Michael Jackson var det nærmest gitt at Paris Jackson (22) skulle bli kjendis, men det er først i de senere årene at verden har blitt kjent med 22-åringen - som er modell, skuespiller og artist.

Michael Jackson ble selv berømt i en veldig ung alder, som en del av pop-bandet The Jackson 5, og ønsket at sine egne barn skulle få en mer skjermet barndom. Det tok han bokstavelig, og dekket til barna med masker da de var små.

Bilder fra begynnelsen av 2000-tallet viser Paris og brødrene med hetter, masker og slør foran hodet, og i Facebook Watch-serien «Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn» forteller kjendisdatteren hvordan hun opplevde å være tildekket hele barndommen. Det skriver avisen Mirror.

Les også: Piers Morgan har korona-kritisert flere kjendiser. Nå får han selv høre det

Klikk på bildet for å forstørre. Her er Paris Jackson avbildet med datteren i 2002. Paris Jackson har et tørkle over hodet.

Her er Paris Jackson avbildet med datteren i 2002. Paris Jackson har et tørkle over hodet. Foto: Jockel Finch (AP via NTB Scanpix)

– Jeg setter pris på det

I serien forteller Paris at faren dekket dem til fordi han ville gi dem en mer «normal» barndom enn han hadde.

Selv er 22-åringen overbevist om at hun og brødrene hadde godt av å bli «skjult» for omverdenen, og at de fikk muligheten til å nyte mer hverdagslige ting som følge av det.

– Jeg setter pris på det. Det var fint. For vi kunne dra til Chuck E. Cheese og Circus Circus (restaurantkjede og hotell, journ. anm.) og være normale, sier Paris Jackson i serien.

Jackson-datteren forteller også at hun i lang tid slet med tanken på å være en offentlig person, men at hun med årene innså at hun aldri kommer til å ha et «normalt» privatliv.

– Lenge var jeg imot å slippe verden inn, for jeg var for redd til å gjøre det. Jeg måtte akseptere det faktum at jeg ikke har, og trolig aldri vil ha, et privatliv, forteller hun ærlig i serien.

Skrekkbilder gikk verden rundt

Michael Jacksons tildekking av barna fikk mye oppmerksomhet da han fortsatt var i live, og også i dag er det mange som minnes hvordan barna alltid hadde noe foran ansiktet. Kanskje spesielt grunnet balkong-episoden i 2002.

Bilder av Michael Jackson som viste frem yngstesønnen, Prince Michael II (den gang kalt «Blanket»), fra en balkong i fjerde etasje av et luksushotell i Berlin, gikk verden rundt.

Klikk på bildet for å forstørre. Bildene av Michael Jackson som viser frem sønnen fra en balkong i Berlin i 2002, fikk flere til å rase. Senere måtte artisten beklage hendelsen.

Bildene av Michael Jackson som viser frem sønnen fra en balkong i Berlin i 2002, fikk flere til å rase. Senere måtte artisten beklage hendelsen. Foto: AP via NTB Scanpix

Artisten vinket og smilte til paparazzier og oppmøtte fans, og viste frem sin da ni måneder gamle sønn - dog ikke ansiktet, som var dekket av et tørkle. Ifølge Time reagerte fansen først med gledesskrik - før skrikene gikk over i frykt.

Senere beklaget Jackson for hendelsen, og fortalte at han ble «opphengt i øyeblikket» og «aldri ville satt barnas liv i fare».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag