RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I PARIS: Kim Kardashian ble ranet for smykker til en verdi av rundt 80 millioner kroner. Her med ektemannen Kanye West, i Paris, tidligere i høst.
I PARIS: Kim Kardashian ble ranet for smykker til en verdi av rundt 80 millioner kroner. Her med ektemannen Kanye West, i Paris, tidligere i høst. Foto: Ntb Scanpix

Paris-ranet av Kim Kardashian kan ha vært innsidejobb

Sist oppdatert:
En av de arresterte (27) var sjåføren til Kardashian-familien dagene forut for ranet.

Til sammen 17 personer er arrestert i et koordinert politi-raid mandag, i forbindelse med ranet av realitystjernen Kim Kardashian i Paris i oktober. En av dem er en 27-åring, som dagen før ranet var sjåfør for Kim og hennes mor og søstre. Den berømte familien befant seg i den franske hovedstaden i forbindelse med moteuka.

27-åringen skal ha vært sjåfør for Kardashian-familien også ved tidligere besøk i byen, og dette styrker teorien om at det var en innsidejobb. Politiet bekrefter overfor Daily Mail at mannen hadde god oversikt over hvor familien til enhver tid befant seg.

LES også: - Kim ble dratt ut av senga og trodde hun skulle bli voldtatt

Kims livvakt, Pascal Duvier, var sammen medsøstrene Khloe og Kourtney, samt mamma Kris Jenner, da ranerne slo til. Kim og en venninne - som klarte å gjemme seg på et av badene og fikk varslet politi - var derfor alene i leiligheten.

Ranerne, som var utkledd som politi og var bevæpnet, fikk med seg smykker og verdisaker til en verdi av om lag 80 millioner kroner.

Reality-stjernen fikk i ettertid kritikk av enkelte, for å ha lagt ut bilder av mange av de svært verdifulle smykkene, på sosiale medier

💎💎💎

Et bilde publisert av Kim Kardashian West (@kimkardashian) torsdag 29. Sep.. 2016 PDT

Gamle kjenninger

Storparten av de arresterte er menn i alderen 50 til 70, og er gamle kjenninger av fransk politi. Noen av dem er også forhandlere av edelstener, og antas å ha vært delaktige for å selge smykkene videre.

- Den eldste mistenkte er 72 år, mens flere av de andre er i 50- og 60-årene. Alle er godt kjente av politiet fra før.

Mandag ble 16 arrestert i en samkjørt operasjon, og senere ble også en 23-åring pågrepet.

Lederen skal være en 72-åring politi har navngitt som Pierre B, han ble arrestert i sitt hjem i Plascassiere, i nærheten av Grasse, sør i Frankrike.

BARN: Kim og Kanye har to barn sammen, Saint og North (på bildet). De skal ikke ha vært tilstede i leiligheten da ranerne slo til.

Mistet smykke - fant DNA-spor

Ranerne kom seg inn i den privat leide leiligheten ved å true portneren med våpen, og kneblet Kardashian og truet henne med våpen da de kom inn i leiligheten.

Etterforskningen skal ha funnet spor av DNA på et smykke en av ranerne mistet på gaten utenfor leiligheten, og det skal være det avgjørende sporet som har ført til arrestasjonene.

I etterkant har realitystjernen holdt en særdeles lav profil til henne å være, og det er først den siste uken at hun igjen har vært aktiv på sosiale medier.

Ikke avhørt portneren

Kardashian har via sin franske advokat-representant og også i realityserien «Keeping up with the Kardashian», uttrykt at hendelsen var svært traumatisk, og at hun trodde hun skulle blir drept.

- Jeg mottar nyhetene om arrestasjonene med stor glede. Arrestasjonene er en god nyhet, for det betyr at smykkene muligens kan bli funnet, sier advokaten, Jean Veil .

- Dessuten setter det en stopper for spekulasjoner om at ranet var oppdiktet, for å gi Kardashian oppmerksomhet.

Fransk politi har også måtte tåle kritikk. Portneren, Abdulrahman, dro tilbake til hjemlandet Algerie etter ranet, og fransk politi har ikke ønsket å gi ham midlertidig visum for å komme tilbake for å avgi forklaring.

Han er den eneste som snakket med ranerne og så ansiktene deres.

KLANEN: Flere av søstrene, samt mor Kris, var i Paris under moteuka, da Kim ble ranet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere