Gå til sidens hovedinnhold

Penis, er den stor nok?

En gjennomsnittlig erigert penis måler 14,2 centimeter.

I hvertfall hos den amerikanske mannen, ifølge en ny undersøkelse.

1661 peniser har blitt målt, både i lengde og i tykkelse, og resultatet av undersøkelsen er publisert i the Journal of Sexual Medicine.

Deltakerne bestod av amerikanske menn og ikke overraskende så er det varierende form og størrelse på det mannlige kjønnsorgan.

I denne undersøkelsen målte den minste erigerte penisen 4 centimeter, mens den største ble målt til 26 centimeter.

Gjennomsnittsstørrelsen på penistykkelse var 12,2 centimeter, mens den gjennomsnittlige lengden var 14,2 cm.

Større av oralsex?

Forskergruppen påpeker at hvordan man får ereksjon også er med på å påvirke størrelsen på en erigert penis. Mennene i undersøkelsen som ble opphisset av oralsex rapporterte nemlig om en større gjennomsnittsstørrelse sammenlignet med de som fikk ereksjon av å fantasere om sex.

Men forskerne er usikre på om dette betyr at det er tunge- og munnlek i seg selv som gjør at utstyret blir større, eller om det var en tilfeldighet at de deltakerne med større penis i undersøkelsen rett og slett hadde mer oralsex.

Jo større, jo bedre?


Nei, ikke nødvendigvis. Selv om mange av gutta mener at lengdestørrelsen på junior måler maskulinitet og manndom, så viser en tidligere studie at tykkelse betyr mer enn selve lengden når jentene har svart på hva de tenker om penisstørrelser, skriver Huffington Post.

En annen studie hevder at den perfekte penisstørrelse vil være avhengig av personens høyde og at det dermed ikke finnes noe konkret fasitsvar på den «riktige størrelsen», men at dette dermed vil variere fra mann til mann.

Kommentarer til denne saken