Fotografen som var en av Ari Behns nærmeste venner åpner om en ubehagelig opplevelse, da han gjestet talkshowet «Skavlan» for ti år siden. Dette kommer frem i hans nye bok, «Blodsbror - Historien og Ari Behn og Per Heimly», som er skrevet i samarbeid med Jo Johnsen.

Både Heimly og Behn var invitert som gjester til «Skavlan» i 2011 i forbindelse med deres nye TV-serie «Ari og Per». Dagbladet skriver at opptredenen startet på feil fot fra starten av, da han ble så svett av kameralampene at han måtte be om en pause før de kunne komme i gang.

Ble helt satt ut

Fotografens inntrykk av Fredrik Skavlan var at han var en «superhyggelig og smilende person», men straks skulle den oppfatningen snu. Heimly ble helt satt ut da Skavlan spurte:

- Hvordan kunne du selge vennskapet deres, og hvor mye penger fikk du for det? spør talkshowkongen, hevder Heimly i boka.

Les også: Per Heimly deler minneord om Ari Behn: - Vi var som rockestjerner, med livet som scene

Ifølge Dagbladet som har sett sendingen, stiller Skavlan følgende spørsmål:

- Hvordan kom det til at du solgte bilder av Ari til Se og Hør uten Aris tillatelse?

Heimly og Behn ble nemlig uvenner en stund etter at det kom frem at Heimly hadde solgt privatbilder av Ari Behn til ukebladet, tidlig på 2000-tallet. Ifølge Dagbladet fikk fotografen et sted mellom 300.000 og 500.000 kroner for bildene.

- Hatet den kuken

Heimly skal ha følt seg mer og mer utilpass i stolen under sendingen, siden han følte at Skavlan kun var interessert i å «ta ham» med tanke på det han gjorde mot Behn. Fotografen beskriver selv i boka hvor rasende han var, da han var ferdig med sin opptreden.

«Jeg hatet den kuken Skavlan av all min makt. Da jeg endelig fikk forlate scenen, var jeg i en tilstand av granatsjokk.»

Han forteller videre at følelsene boblet enda mer av raseri, da danseren Omer Bhatti, som også var gjest i sendingen, fikk spørsmålet: «Har du noen gang opplevd å ha så dårlige venner som Per Heimly?»

Da skal det ha «klikket» fullstendig for Heimly som skriver at han var «fast bestemt på å kline til Skavlan i det sekundet han kom backstage, og at alt jeg drømte om i verden var å få utøve vill og dyrisk vold mot de ufordragelige monsteret».

Til Dagbladet forteller Heimly at i dag synes han historien er morsom og at han ikke bærer noe nag til Fredrik Skavlan, men at det føltes urettferdig på det tidspunktet.