RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PER STÅLE LØNNING hadde en lang karriere som programleder i TV 2. Nå bor han i barndomshjemmet på Stord, og lever et roligere liv enn han gjorde i hovedstaden.
PER STÅLE LØNNING hadde en lang karriere som programleder i TV 2. Nå bor han i barndomshjemmet på Stord, og lever et roligere liv enn han gjorde i hovedstaden. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Per Ståle Lønning: - Det har vært flere nedturer og svik

Den kjente TV-profilen lever et rolig liv i barndomshjemmet på Stord.

Tidligere NRK- og TV2-profil Per Ståle Lønning har vært åpen om at han gikk gjennom en vanskelig periode etter han sluttet i TV 2 i 2005.

For et par år tilbake flyttet han tilbake til barndomshjemmet på Stord, og forteller nå til Se & Hør at han lever et annerledes liv der enn han ville gjort i Oslo. Han sier at han lever et ganske rolig liv som pensjonist, og at han nærmest ikke er utenfor huset på kveldstid.

- Stord var mitt første stopp i verden, og blir nok også det siste. Jeg holder meg mest for meg selv her ute. Jeg er ikke ensom, men liker å være alene, sier Lønning til ukebladet.

LES OGSÅ: TV 2-Lønning slår til mot Pål T. Jørgensen

- Tok tid å komme seg over det

Lønning gjorde stor karriere på TV, med populære program som blant annet «Kveldsåpent» og «Lønning direkte». Til Se og Hør sier han at livet hans inntil et tidspunkt gikk på skinner, men at det senere skjedde ting som gjorde det vanskelig, blant annet at foreldrene døde med kort mellomrom.

TV 2-PROFILER: Programlederne i TV2 Nils Gunnar Lie (t.v.) og Per Ståle Lønning fotografert sammen i 1994. Lønning jobbet i TV 2 i 11 år.

- Det har vært flere nedturer og svik. Noen har vært forventet, mens andre ikke. Det var ikke forventet at foreldrene mine skulle dø med fem dagers mellomrom, men det var forventet at de skulle dø etter hvert. Når jeg fikk hele pakken på en gang, så tok det jo tid å komme seg over det, sier Lønning.

Takket nei til Farmen

I fjor ble Lønning spurt om å være med på «Farmen kjendis», men takket nei av helsemessige årsaker. Et skulderbrudd i armen etter et trappefall gjorde at Lønning måtte operere tre ganger, og smertene er fortsatt store.

– Det hadde vært fristende å være med, men jeg hadde nok ingenting der å gjøre med en brukket skulder og tre feiloperasjoner. Jeg ville ikke en gang klart å løfte et tomt melkespann. Da måtte jeg i så fall bare deltatt på kunnskap, sa Per Ståle Lønning til VG.

EKS-KJÆRESTEN: Per Ståle Lønning og eksen Anne Lise Vangen er gode venner i dag. Her er de sammen på kjendisgallaen i 2016.

Fikk du med deg denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere