Dokumentaren «The Tinder Swindler», som baserer seg på VG-avsløringen om hvordan flere kvinner er blitt lurt for flere millioner kroner av israeleren Simon Leviev, har på kort tid blitt en suksess hos strømmetjenesten Netflix.

Les også: Har samlet inn over 440 000 kroner til «Tinder-svindleren»-ofrene: – Helt sjokkerte

Svenske Pernilla Sjöholm (35) er en av dem som ble lurt av den såkalte «Tinder-svindleren». Nå åpner hun opp i et nylig intervju med Expressen om oppmerksomheten etter suksessen.

Etter at dokumentaren hadde premiere 2. februar har det kokt i innboksen til Sjöholm. Til den svenske avisen forteller Sjöholm at hun er i sjokk over suksessen og tilbakemeldingene hun har fått de siste ukene.

Har ikke tid til å svare alle

Tiden etter Netflix-utgivelsen har vært mildt sagt overveldende for 35-åringen, som forteller at det er flere som har tatt kontakt med henne i ettertid.

– Det har vært så mye kjærlighet fra hele verden. Jeg skulle ønske jeg hadde tid til å svare en hundredel til og med. Det at det er andre kvinner som tar kontakt er utrolig kult. Når jeg går inn og leser kan jeg knapt tro at det er meg de skriver om.

Nå vet hun ikke hva hun synes er merkeligst – hele historien som skjedde med «Tinder-svindleren» eller den enorme responsen hun opplever nå.

Helt siden dokumentaren hadde premiere har også sosiale medier-kontoene til 35-åringen blitt populær. På Instagram øker følgerskaren til Sjöholm stadig. I skrivende stund har 25-åringen 122.000 følgere på Instagram.

Gjennom innspillingen ble Sjöholm og norske Cecilie Fjellhøy, som også ble lurt av Simon Leviev og som er med i dokumentaren, nære venner.

De har funnet ut at man bare har to alternativer når traumatiske, tragiske ting skjer i livet: Legg deg ned og gi opp, eller brett opp ermene og kjemp ti ganger hardere.

Det er sistnevnte valg de jobber med nå, og de føler de er på god vei mot suksess. Nå håper de på å få tilbake livet de hadde før, hvor de kunne ha fred og ro hver dag

Nummer én i verden

Sjöholm møtte Simon Leviev for første gang på en date i Amsterdam. I filmen forteller hun at det føltes ut som de hadde kjent hverandre i ti år fra allerede første møte.

I 2019 fikk Sjöholm forespørsel om å lage en dokumentar om historien hennes og flere andre jenter som opplevde det samme. Dokumentaren om den nå beryktede seriesvindleren er nå tilgjengelig på Netflix.

– Det siste jeg hørte er at filmen er nummer én i verden. Det føles selvfølgelig veldig rart. Å se seg selv overalt er surrealistisk. Samtidig er dette en viktig ting vi ønsker å få til, sier Sjöholm til Expressen.

Nå mottar hun støtte og kjærlighet fra seere over hele verden.

Flere tok avstand fra henne

All den positive responsen mottok hun ikke for et par år siden da saken først ble kjent. Da opplevde hun at folk som hun trodde var vennene hennes, tok avstand fra henne. 35-åringen forteller at det var vanskelig. Veldig vanskelig.

– Det er en slags forsvarsmekanisme hos folk: «Gud, dette ville jeg aldri gjort, det ville aldri skjedd meg». Hvis en mann blir lurt av en kvinne, tenker man «stakkars mann, men ond kvinne». Hvis en kvinne blir lurt av en mann, er det lett å tenke «er du så dum, så kan du bare skylde på deg selv».

I ettertid har sporene etter å bli svindlet satt dype spor. Sjöholm forteller at hvis noen gjør noe fint for henne, tenker hun fort at de har en ond baktanke. Hendelsen har ført til at det er mye vanskeligere å stole fullt og helt på nye mennesker.

Les også: «Verdens verste menneske» nominert i to Oscar-nominasjoner

Likevel forteller hun at hun ikke er redd «Tinder-svindleren» i dag. Det hjelper for henne at folk vet sannheten om han nå, og den siden kan han ikke skjule.