Hvert år deler Riksmålsforbundets ut tre mediepriser til forfattere, skribenter og journalister som uttrykker seg forbilledlig.

Årets mediepriser legger vekt på god språkbruk og deler ut TV-pris, Gullpennen og Lytterprisen. Mandag ble det kjent hvem som stikker av med hver sin pris, blant dem er Pernille Sørensen (45). Hun hedres for sin deltakelse i «Nytt på Nytt».

Hedres med pris

Sørensen tildeles TV-prisen for språkbruken gjennom hennes åtte år i «Nytt på Nytt», og juryen mener hun har vist hvor stødig og fantasifullt språk hun har.

– Gjennom åtte år i «Nytt på Nytt» har Pernille Sørensen utmerket seg ikke bare med sin sikre språkbruk, men også med språklig fantasi, lekenhet og glede. Selv om programmet bygger på manus, improviserer hun med slagferdige og originale formuleringer, klart og tydelig fremført, sier juryleder Hans Rossiné i en pressemelding.

Les også: «Nytt på Nytt»-kollegenes påfunn tok knekken på Pernille Sørensen

I tillegg går Gullpennen til Halvor Hegtun i Aftenposten, og Lytterprisen til Knut Reiersrud, programleder for BluesAsylet i NRK Radio. Ifølge Riksmålsforbundets juryer er prisvinnernes fellesnevner deres forbilledlige språkbruk.

Riksmålsforbundets mediepriser har lange tradisjoner, og den første ble utdelt i 1960. Årets prisutdeling finner sted i Oslo 26. april.

Satser på nye prosjekter

Det var i slutten av mars det ble kjent at Sørensen takket for seg etter åtte år i panelet på «Nytt på Nytt». Hun fikk sin start i programmet i 2015, men valgte å slutte for å satse på nye prosjekter. Blant disse er soloshowet «3 mot 1» med Live Nelvik og Kristine Riis.

I tillegg skal hun jobbe med en ny, stor humorserie for NRK og være manusforfatter på to andre prosjekter.

Sørensen hadde sin siste sending 23. mars, og det ble mildt sagt en tårevåt avslutning. Hun ble overrasket av «Nytt på Nytt»-panelet og de håndplukkede æresgjestene som var ikledd matrosdresser mens de fremførte sin versjon av Lou Reeds klassiske «Perfect Day», med selskap av både Kringkastingsorkesteret og sølvguttene.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal ta over plassen til Sørensen i «Nytt på Nytt».