I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» slipper Petter Bjørklund Kristiansen (30) nyheten om at han er ferdig med «Katastrofe» etter 2019, skriver VG.

– Jeg har hatt det sykt fett i alle år, men fremover ønsker jeg å ha fokus på andre. Tilværelsen som bakmann er nydelig. Fra 2020 vil jeg konsentrere meg om å hjelpe andre, drive plateselskap, skrive låter og produsere. Jeg har aldri hatt behov for oppmerksomhet rundt meg. Røde løpere er kleint, så det styrer jeg helst unna, forteller han avisen 15 år etter at eventyret startet.

Han understreker altså overfor avisen at det er «Katastrofe» som legges på hylla, og at han vil fortsette å jobbe med musikk.

– Skulle det dukke opp et aktuelt tilbud fra et band, så kan det hende jeg sier ja, sier han til VG.

Hylles av Staysman

Stian «Staysman» Torbjørnsen legger lørdag kveld ut en hyllest til kompisen på Facebook. Han takker for minnene og berømmer Kristiansen for å gi seg på topp.

«Tusen takk for alle de fine minnene du har gitt meg, Pett er. Fra vår første spillejobb sammen i Mysen foran 60-70 mennesker inne på en liten klubb, til vårt første samarbeid «brun og blid» som resulterte i oppfølgeren «bleik og sur» som sørget for at klubben vi spilte på noen år tidligere brått var bytta ut med 100.000 mennesker på Rådhusplassen i Oslo».

Han skriver videre blant annet at duoen var sammen første gang de fylte Rockefeller og hyller både Kristiansens musikalske karriere og ham som medmenneske.

«For en fantastisk mann, for en fantastisk karriere (200.000.000 streams på Spotify!), for et liv! Nå skal ikke dette virke som et slags minneord i en begravelse, for det er det absolutt ikke. Petter’n er bare i startfasen av noe enda større. Det er jeg, som en ekte gammel Paradise-deltager ville sagt det, 110% sikker på.»

«Artisten Katastrofe er ferdig, men multitalentet Petter Bjørklund Kristiansen lever videre.»

Avskjedsturné

Overfor TV 2 lover artisten at han vil ta ordentlig farvel med fansen og reise på en lengre avskjedsturné.

– Så fantastiske som dem har vært mot meg i alle år så skal jeg innom hver krik og krok i landet. Jeg kjører på en lang turné «Vi prekæs tour», sier han til TV 2.

Kristiansen startet, ifølge TV 2 karrieren med hip hop-bandet Lok Allé i 2004. Solokarrieren startet med låten «Vi prekæs» i 2008, og i 2014 solgte Staysmans «Bleik og sur», som var et samarbeid med Staysmann og M.M.B til gull.