Etter at Petter Northug (33) i desember kom med sjokkbeskjeden om at han legger skiene på hylla, har andre jobbmuligheter dukket opp for den tidligere skikongen, blant annet et samarbeid med TV 2 i livesendingene fra ski VM i Østerriket.

Tidligerer denne måneden ble det også kjent at 33-åringen blir å se i det nye TV 2-programmet «Landskampen», der åtte av skisportens største navn fra Norge og Sverige skal konkurrere mot hverandre i ulike grener.

Dermed er det blitt flere jobboppdrag for Northug utenfor Trondheim, noe som gjør at tanken på å flytte nærmere jobb har slått ham.

- Ja, det blir nok mer og mer base i Oslo. Den siste måneden har jeg merket at det er der min jobb har vært nå, og at det er den basen det er enklest å ha. Jeg har jo egentlig vært mer i Oslo enn i Trondheim etter at jeg la opp, forteller han til kanalen.

Vil kjøpe hytte

Når Northug eventuelt retter snuten østover, er ikke avklart. Men når det skjer, har han imidlertid ingen plan om å slippe synet av Trondheim helt.

- Det blir nok mer hytta i Trondheim, og så base i Oslo nå, sier han videre til TV 2.

Det var som nevnt i desember Northug fortalte at han hadde valgt å legge opp skikarrieren.

- Petter er klok. Han har kommet til at nok er nok. Han har vunnet nok. Nå vil han kose seg med skiløping og trene. Han gleder seg til nye oppgaver, ikke minst i TV 2, sa Johan Kaggestad til TV 2 den gang.

Angrer ikke

Med flere spennende prosjekter i vente, ser det ikke ut til at den tidligere skistjernen verken angrer på det sjokkerende valget, eller kjeder seg om dagen.

- Det har vært en spennende hverdag med nye utfordringer, og det setter jeg stor pris på, sier han til TV 2 i dag.

Northug har 13 VM-gull, to OL-gull og to sammenlagtseirer i verdenscupen blant sine meritter.

Petter Northug har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.