Skuespiller Pia Tjelta (44) er for tiden aktuell med Viaplay-dramaserien «Made in Oslo», der hun spiller Elin – en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om egne barn.

Serien har premiere på Viaplay søndag, og da Nettavisen møtte 44-åringen før premieren la hun ikke skjul på at hun er spent på hva seerne vil synes om den nye serien hennes:

– Jeg er mildt sagt spent. Jeg har nesten trodd jeg har hatt magesår de siste dagene. Jeg er mye mer nervøs enn jeg tror.

Les også: Anmeldelse: Made in Oslo (+)

Måtte unngå kontakt med andre

Innspillingen av «Made in Oslo» fant sted under koronapandemien, noe som bød på enkelte utfordringer med tanke på den praktiske gjennomføringen. Blant annet måtte hele crewet bruke munnbind til enhver tid, og det var strenge regler for kontakt mellom alle involverte i serien.

Overfor Nettavisen forteller Tjelta at alle involverte dermed ofret mye for å lage serien.

– Det gjorde noe med oss det at vi ble tvunget til å leve ganske asketisk på privaten for å i det hele tatt kunne gjennomføre innspillingen. Vi møtte ingen andre enn vår egen familie og de vi var sammen med på sett, forteller hun.

Les også: Pia Tjelta skulle ta en selfie med superstjernen, så skjedde det uventede

– Og til og med på sett var vi jo ganske isolert på et vis. Vi måtte spise lunsjen vår alene, og det ble ikke den sosiale greia som ofte oppstår rundt en innspilling, legger Tjelta til.

Nettopp på grunn av dette tror Pia Tjelta at serien har fått en ekstra dimensjon av lidenskap.

– Den sulten føler jeg gjenspeiles litt i hele prosjektet. Vi var så hungrige på kontakt med hverandre, og det å få lov til å lage noe som oppleves så meningsfylt gjennom en pandemi, det var en gavepakke. Det føltes som en gave, forteller Tjelta.

– Hele staben sto og danset

«Made in Oslo» er skrevet av Kathrine Valen Zeiner, og regissert av Marit Moum Aune. Førstnevnte er veldig stolt over at de fikk prosjektet i havn tross alle utfordringene.

– Det å stå i 92 opptaksdager med munnbind på alle medarbeider og trussel om det ene og det andre til enhver tid... Den fellesskapsfølelsen og det å føle at vi forteller noe som faktisk oppleves relevant, det tror jeg egentlig veldig mange på den produksjonen her har kjent på. Så ja, vi er jo stolte nå. En ting er at vi greide oss gjennom pandemien, men vi har også greid å lage en tv-serie, deler Valen Zeiner.

Les også: Brudd for David Eriksen og kjæresten

I og med at livet utenfor innspilling var såpass begrenset, føltes alt som skjedde på sett mer ekte, ifølge Moum Aune.

– Når du blir isolert før du går inn i en scene så blir det nesten som en metode. Man møtes ansikt til ansikt, plutselig der foran et kamera. Vi spilte inn en bryllupsfest, og da følte alle at det var den festen de var på det året. Da sto hele staben bak kameraet og danset, og, minnes regissøren.

Observerte pasienter og leger

Hovedkarakteren Elin, som Tjelta har beskrevet som en «moderne drømmerolle», er som nevnt fertilitetslege. Det er ikke Tjelta, så hun måtte gjøre grundig research for rollen.

– Selve legebiten besto av mye research, det å jobbe lenge nok med de sprøytene og det gynekologutstyret til å få det til å se like naturlig ut som om du ville holdt en kniv og gaffel. Jeg måtte liksom få håndlaget med det, for det er ikke noe man kan jukse seg forbi på noen måte, forteller 44-åringen.

Les også: Kongehuseksperter reagerer etter prins Harry-utsagn: – Må beskyttes mot ham

Researchen fikk hun hjelp til av eksperter på feltet.

– Vi var mye på en fertilitetsklinikk. Der observerte jeg både pasienter og leger, sier hun.

– Og det rent fysiske jobbet jeg med gynekologer og fertilitetsleger for å få til. Det med hvordan man håndterer utstyr og alt sånt, og hvordan man holder alt, legger hun til.