Lørdag kveld var det duket for den gjeve prisutdelingen i Grieghallen hvor hele 21 priser ble delt ut under årets Gullruten.

Se kjendisene på den røde løperen i denne saken.

Etter to år med nedskalerte feiringer og koronarestriksjoner kunne TV-bransjen og kjendis-Norge endelig feste på vanlig måte. Men for noen bød den etterlengtede festingen på en bitter overraskelse.

Ble frastjålet premien

Dagen etter kunne skuespiller Pia Tjelta (44) meddele at Gullruten-prisen hun vant kvelden før var forsvunnet.

«Meg før någen stjal prisen min. DM meg om du tog an», skrev Tjelta på Instagram søndag.


Tjelta vant pris i kategorien «Beste birolle» for rollen hennes «Lykkeland». Dette er Tjeltas første gullrute, noe som gjorde forsvinningen ekstra sørgelig.

Til tross for utlysningen på Instagram måtte Tjelta reise tomhendt tilbake til Oslo. Søndag kveld var det imidlertid en som tok kontakt med skuespilleren.

Lokalisert

Til Nettavisen kan Tjelta avsløre at prisen nå er funnet, og den er på vei til henne via post. Hun ønsker ikke å navngi personen, men hun avslører at det var en mann som stakk av med prisen hennes, og at han er full av anger.

Les også: Pia Tjelta skulle bare ta en selfie med superstjernen. Så skjedde det uventede

– Den er lokalisert, og det har kommet en uforbeholden unnskyldning fra et angrende menneske, sier Tjelta til Nettavisen.

Videre forteller hun at vedkommende var nokså bedugget, og tenkte at det ville være gøy å stikke av med Tjeltas TV-pris. Hun understreker at han har unnskyldt seg flere ganger overfor skuespilleren.

– Jeg finnes ikke sur. Jeg er bare veldig glad for at jeg fikk den meldingen, sier hun og legger til en beskjed til vedkommende:

– Stakkars menneske som har hatt angst lenge, han er veldig tilgitt.

Trodde ikke sine egne øyne

Da 44-åringen innså at prisen var borte var første reaksjonen å le. Selv om hun fant situasjonen humoristisk, forteller hun at hun ikke helt trodde på at den faktisk var forsvunnet.

– Jeg tenkte; det er jo ingen som tar en pris på en prisutdeling hvor det bare er bransjefolk, sier hun lattermildt.

Hun tok det hele med ro og mak, og var sikker på at den ville dukke opp i løpet av søndagen, noe den ikke gjorde.

Men hun er ikke fortvilet av den grunn, og prisen er forventet hos henne igjen i løpet av uken. Tjelta har overlevd et helt liv uten en gullruten, og forklarer til Nettavisen at de neste dagene uten prisen vil også gå fint.

Les også: Pia Tjelta måtte isolere seg i tre måneder for drømmerollen

Prisen har allerede fått en utvalgt plass i bokhyllen i skuespillerens hjem, og det kan hende hun må ofre noen bøker eller et familiebilde for å huse Gullruten-statuetten.