Den britiske TV-profilen Piers Morgan har besluttet å forlate TV-programmet «Good Morning Britain», det skriver ITV i en uttalelse.

Etter diskusjoner med ITV har Piers Morgan bestemt seg for at det er tid for å forlate «Good Morning Britain». ITV har akseptert avgjørelsen, og har ingen ytterligere kommentar.

Les mer: Buckingham Palace etter Harry og Meghan-intervju: - Vi er triste

Kraftig diskusjon

Under tirsdagens program havnet Morgan i en kraftig diskusjon med værmann Alex Beresford, og forlot TV-studioet.

Etter et innslag om intervjuet uttalte blant annet TV-personligheten:

- Beklager men jeg tror ikke på et ord av det hun sier.

Han fortsatte:

- Jeg ville ikke trodd på henne om hun leste opp en værmelding.

Morgans angrep på hertuginnen falt imidlertid ikke i god jord hos Beresford.

Se video fra da Morgan stormet ut av studioet her:

- Jeg skjønner du har et personlig forhold til Meghan Markle, eller at du hadde et, og hun kuttet deg ut, sier Beresford under programmet og fortsetter:

- Hun har rett til å kutte deg ut om hun vil det. Har hun sagt noe om deg siden hun kuttet deg ut? Jeg tror ikke hun har det, men du fortsetter å snakke dritt om henne.

Kort tid senere forlater Morgan studio. På Twitter skriver han at han ikke gidder å sitte og høre på kolleger kalle han diabolsk.

Morgan er kjent for å ha kommet med krass kritikk mot hertuginnen både titt og ofte. Han gikk blant annet ut før intervjuet ble sendt og var svært kritisk.

Les også: Intervjuet «alle» snakker om. Nå kommer søsteren til Meghan med kraftig kost

Svært kritisk

– Det krever en sjokkerende stor grad av narsissisme å spille et hardt rammet offer fra et herskapshus i California, samtidig som verden prøver å komme seg gjennom en pandemi og prins Philip ligger alvorlig syk på sykehus, skrev 55-åringen i en tydelig kommentar i Daily Mail forrige uke.

Også i etterkant av publiseringen var Morgan kritisk til hertugparet. På Twitter skrev han blant annet at det var forventet fra Meghan, men at det er skammelig at prins Harry «lar henne snakke om familien hans og monarkiet på denne måten».

Videre skrev han blant annet at det er to store spørsmål etter intervjuet. Hvem var angivelig rasistisk mot Harry om babyen hans, og hvem var det som angivelig fortalte Meghan at hun ikke kunne få hjelp da hun fortalte at hun var suicidal.

På samme sosiale medium har Morgan tirsdag kveld lagt ut en gif av en klokke som tikker. Det er ukjent hva klokken teller ned til - om den i det hele tatt gjør det.

Søster reagerer

Intervjuet med hertugparet har fått store reaksjoner, hvor noen hyller paret - mens andre slakter dem. En av dem i sistnevnte kategori er Meghans egen søster, Samantha, som går hardt ut mot halvsøsteren.

Les også: Bethenny Frankel legger seg flat etter Meghan-kritikken: – Kvelende og maktesløst

Markle sier blant annet at hun tror Meghan lider av «narsissistisk personlighetsforstyrrelse» og at at prins Harry lider av Stockholm-syndromet.

- Jeg kan definitivt se tegn til en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Jeg skal ikke gi henne en diagnose, men hun trenger profesjonell hjelp, sier søsteren.

Under intervjuet uttalte Meghan at hun og søsteren ikke har hatt kontakt med hverandre på 18-19 år.

Se hele innslaget hvor Morgan forlater studio her: