På bare én uke ble den stjernespekkede filmen «Don't Look Up» en av de mest sette filmene på strømmetjenesten Netflix i 2021. Filmen ble sluppet på julaften i fjor, og har siden knust rekord på rekord hos den populære strømmetjenesten.

Med andre ord er det mange som har sett den satiriske katastrofefilmen der to astronomer legger ut på en gigantisk medieturné for å advare menneskeheten mot en enorm komet som nærmer seg, og vil ødelegge alt liv på jordkloden.

Les også: Sterke reaksjoner etter kanin-slakting i «Farmen kjendis»: – Tøyer lovverket

Og med mange seere kommer også ekstra observante seere, noe filmskaperne har fått merke i form av en aldri så liten telefonnummer-tabbe som er blitt oppdaget i en av scenene.

Deler nummeret til sextelefon

Filmen er som nevnt stappfull av stjerner, som Cate Blanchett (52), Meryl Streep (72), Ariana Grande (28), Jonah Hill (38), Jennifer Lawrence (31) og Leonardo DiCaprio (47).

De to sistnevnte spiller astronomene som oppdager den potensielt dødelige kometen, og det er DiCaprio som spiller i scenen der et telefonnummer blir vist. Skuespillerens karakter, Dr. Randall Mindy, stiller nemlig opp i en offentlig kunngjøring i form av en reklamefilm der han forteller at det er blitt satt opp en hjelpetelefon for bekymrede innbyggere.

I filmen opplyses det om at det er forskere som kan svare på spørsmål i den andre enden, men i virkeligheten går telefonnummeret et helt annet sted. Seere som har prøvd å ringe nummeret fra filmen, kommer nemlig til en sextelefon.

Ifølge Insider blir man møtt av en sensuell kvinnestemme som sier følgende dersom man ringer nummeret fra filmen:

«Velkommen til Amerikas hotteste hotline. Deilige kvinner venter på å få snakke med deg – tast én nå. Damer, hvis dere vil snakke med interessante eller spennende menn – tast to».

Les også: «Mesternes mester»-villaens elleville historie

– Virkelig ikke planlagt

Overfor Insider forteller regissør Adam McKay (53) hvordan sextelefon-tabben fant sted.

Regissøren hevder nemlig at de i utgangspunktet skulle kjøpe et nummer de kunne bruke, men at de ikke tenkte på det før mot slutten av innspillingen. Brått fikk de derimot ikke tid til dette – og et tilfeldig nummer ble dermed brukt.

Les også: Kjolen til Kendall Jenner fikk kommentarfeltet til å koke. Nå svarer hun

– Så det var virkelig ikke planlagt, forteller McKay til Insider.

Han utelukker imidlertid ikke at noen andre i produksjonen kan ha hatt en finger med i spillet.

– Med mindre noen i Netflix eller de som drev med grafikken valgte nummeret uten å si fra til oss... Jeg aner ikke. Eller, nei. Ingen ville gjort det med vilje, tror jeg, påstår regissøren.

Ikke første gang

Også da Netflix slapp serien «Squid Game» i fjor høst, skapte et telefonnummer overskrifter.

I likhet med «Don't Look Up» ble også «Squid Game» en umiddelbar suksess, og også der fikk seerne se et telefonnummer. Heller ikke dette gikk dit man skulle tro det gjorde – da nummeret tilhørte en tilfeldig, koreansk mann.

Mannen så seg til slutt nødt til å slå av telefonen, da han ble nedringt av ivrige «Squid Game»-fans.

Les også: Avslører inspirasjonen bak Netflix-suksessen

– Det har kommet til et punkt der mennesker prøver å ta kontakt både dag og natt fordi de er så nysgjerrige. Det tømmer batteriet mitt – og ender med at telefonen skrur seg av, sa mannen til det koreanske nettstedet Money Today da.

– Først skjønte jeg ikke hvorfor de ringte, men så fortalte en venn av meg at nummeret mitt er i serien, la han til.

Som følge av tabben måtte Netflix og produksjonsselskapet Siren Pictures Inc fjerne de aktuelle scenene der telefonnummeret kommer til syne og erstatte dem med nye.