Baldwin sier på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

– Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

Les mer her: Filmfotograf skutt og drept på Alec Baldwin-innspilling i USA

– Hjertet mitt er knust når jeg tenker på hennes mann, sønnen deres og alle som elsket Halyna, tilføyer 63-åringen.

Filmfotografen Hutchins ble drept, og regissøren Joel Souza ble såret under innspillingen av westernfilmen «Rust» i ørkenen i utkanten av Santa Fe i New Mexico i USA torsdag.

Etterforskes

Sheriffens kontor har bekreftet at Hutchins og Souza ble skutt da et rekvisittvåpen ble avfyrt av Baldwin. Det er for tidlig å fastslå hva slags type patroner som ble brukt, ifølge politiet.

En talsperson for Baldwin, som er både produsent og hovedrolleinnehaver i filmen, har sagt at det skjedde en ulykke da han avfyrte rekvisittvåpenet med løspatroner.

Etterforskere var på filmsettet fredag for å samle bevis og informasjon, sier sheriffens talsmann Juan Rios.

– Han er en fri mann, sier Rios om Baldwin, som er avhørt i saken.

Ingen er pågrepet eller siktet, og det er uklart hva slags våpen som ble brukt som rekvisitt.

Produksjonsstans

42 år gamle Hutchins ble brakt til sykehus i helikopter, men døde av skuddskadene. Regissør Souza (48) er skrevet ut fra sykehus. Politiet har sagt at det dødelige skuddet ble avfyrt midt i en scene, enten under øvelse eller innspilling.

Produksjonen av «Rust» er midlertidig stanset som følge av hendelsen. Filmingen skulle fortsatt til ut i november.

Les også: Hollywood-stjernene i sorg: – Forferdelige og knusende nyheter

Hutchins, som var kamerasjef under innspillingen, er utdannet ved American Film Institute og arbeidet med flere kortfilmer før hun ledet fotograferingen av actionfilmen «Archenemy» i 2020.

Hun var spådd en lysende framtid i filmbransjen, og i 2019 ble hun framhevet som en stigende stjerne av bladet American Cinematographer.

Strenge regler

Hun var opprinnelig fra Ukraina og vokste opp på en sovjetisk militærbase i Arktis. Hun studerte journalistikk i Kiev og jobbet som journalist i Storbritannia før hun flyttet til Los Angeles.

Filmproduksjoner har vanligvis strenge regler for bruk av rekvisittvåpen, men det har også skjedd ulykker før. I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn Brandon drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd under filmingen av en dødsscene. Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

Og i 1984 skjøt skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.

(©NTB)