RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiets hjerteskjærende juleønske: Ingen flere triste øyne i mørket

GRUER SEG TIL JUL: En politibetjent i Sverige beskriver en hendelse hvor de fant livredde og gråtende barn i et voldelig hjem i jula.
GRUER SEG TIL JUL: En politibetjent i Sverige beskriver en hendelse hvor de fant livredde og gråtende barn i et voldelig hjem i jula. Foto: Facebook
Sist oppdatert:
- Det er jævlig tøft å se hver eneste gang. Barna skal ikke være redde for foreldrene sine, sier politibetjent Tobbe ved Lund politistasjon.

Det er snart jul, barnas høytid og en tid de fleste forbinder med glede og kjærlighet.

Men vi vet at det finnes barn som ikke gleder seg til jul, noe politibetjent Tobbe, som jobber i politiet i Lund i Sverige, har skrevet et hjerteskjærende innlegg om på Facebook.

«Gulvet er fullt av knust porselen. Massevis av skår dekker det slitne, mørke teppet. Langs de hvite veggene i gangen henger knuste malerier, og midt blant dem er en stor, svart kjøkkenkniv kjørt inn i veggen. Ute i stua ligger det pyntede juletreet på gulvet sammen med den knuste julepynten.»

LES OGSÅ: Familie ber om hjelp til å klare seg gjennom jula

Usikre og redde barn

Det Tobbe skildrer er et voldelig hjem, hvor kvinnen i huset ber politiet om å dra til helvete. Politiet hører lyder fra andre etasje, og går opp. Det som møter dem der, er et vondt syn:

«I mørket finner vi et par skinnende, tårevåte øyne på ei lita jente som, med sine små hender, trekker dyna opp mok haken. I døråningen til rommet hennes går min kollega ned på gulvet og begynner å snakke med henne. Hun gråter, hun er sønderknust og livredd. Under samtalen kommer flere små barn ut av rommene sine, og går forsiktig mot oss. Alle er like usikre og redde.»

LES OGSÅ: - Barna så pappa banke mamma med balltre og jernstang

- Vil bare klemme dem

Tobbe skriver at slike syn blir sittende som et sår i hjertet.

«Jeg vil bare klemme dem. Leke med dem. Gjøre dem lykkelige igjen! De er små barn og det er jul - dette skal være den fineste tiden i året, og det er rett og slett forkastelig at noen barn blir utsatt for dette.»

Politibetjent Tobbes juleønske er derfor at han ikke skal være nødt til å se flere triste, redde øyne i mørket.

- Jævlig tøft å se

Innleget har over 13.000 reaksjoner på Facebook, og er omtalt av blant annet Expressen. Tobbe forteller til avisen at hendelsen han beskriver skjedde for et år siden, og at det var naboene som ringte politiet.

- Barna var helt livredde. Det er nesten umulig å beskrive, sier Tobbe, og legger til:

- Foreldre er den nærmeste støtten barn har. Denne tilliten blir ødelagt i slike tilfeller og det er jævlig tøft å se hver eneste gang. Barna skal ikke være redde for foreldrene sine, sier Tobbe.

Hvorvidt alkohol var involvert i hendelsen Tobbe referer til, kommer ikke frem. Men vi vet at mange barn opplever at juleminner drukner i voksnes alkoholbruk.

I Elise Nyborg Eriksen, generelsekretær i organisasjonen Av-og-til, understreker at det aldri er barnas ansvar å si fra om foreldrenes alkoholmisbruk.

- Vi vet at det er mange barn i Norge som nå sitter på skolen eller i barnehagen med en vond klump i magen fordi de ikke vet hvordan juleferien kommer til å bli. Det er vondt å tenke på, sier Nyborg Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere