Førstkommende søndag er det premiere av sesong tre av «Pørni». Dramakomedien ble raskt en seersuksess, og ble omtalt som den beste norske serien siden «Skam» av Rushprint-skribent Jon Inge Faldalen.

Populariteten rundt TV-serien har ikke bare spredd seg i Norge og Sverige, suksessen har også inntruffet Spania og Latin-Amerika.

Les også: Henriette Steenstrup bruker sin egen familie i «Pørni»: – Dumt

Dermed har serien fått en ny spansk drakt og heter «Perni» i Latin-Amerika. For serieskaper og skuespiller Henriette Steenstrup (48) var det surrealistisk å se seg selv og medskuespillerne bli dubbet på spansk.

– Den ser egentlig bedre ut på spansk, ler Steenstrup.

Mer sexy på spansk

Etter to svært suksessrike sesonger ble «Pørni» solgt til utlandet forrige sommer. Variety skrev den gang at latinske WarnerMedia og den spanske strømmetjenesten Filmin inngikk en lisensavtale som sikret dem sesongene av den høyst populære norske serien.

Da Nettavisen møtte Steenstrup i forbindelse med promotering av serien tidligere denne uken kunne hun fortelle at hun fascineres av den spanske versjonen av serien, og at en spansktalende «Pørni» er litt sexy.

– Jeg føler jeg blir litt kulere på spansk. Det blir så fyrig og fint, sier Steenstrup til Nettavisen.

Etter at serien ble solgt til Spania ble det også laget en dubbet versjon av den norske traileren. Ifølge Steenstrup koser hun seg ofte med å se den spanske traileren.

– Det blir ekstra morsomt å se Pørni og Ole Johan krangle på spansk.

Se den spanske traileren av «Pørni», eller kalt «Perni», her:

Rennes ned av spanske meldinger

Responsen fra den spanske fansen har heller ikke latt vente på seg, men tilbakemeldingene er ikke alltid like forståelig for Steenstrup.

– Jeg får en del meldinger fra folk, men jeg må bruke Google Translate for å forstå de, ler skuespilleren.

Les også: Ser flere likheter mellom seg selv og Pørni: – På mange måter et bedre menneske

At serien skulle oppnå suksess i Latin-Amerika var ikke et av målene Steenstrup hadde satt seg da hun begynte å skrive «Pørni». Faktisk hadde hun ikke forventet at det skulle komme noe særlig interesse utenfor Skandinavia i det hele tatt.

– Det er kjempegøy at folk i Spania ser på serien. Men man kan egentlig ikke forvente det, sier 48-åringen.

Se trailer av sesong tre av «Pørni» her:

Men enn så lenge later det ikke til at Steenstrup har oppnådd stjernestatus i Spania, til tross for den spanske suksessen. Det skal heller ikke ha endret livet til serieskaperen.

Da skuespilleren var på høstferie i Mallorca tidligere i år, var det ifølge henne selv ingen som dro kjensel på 48-åringen.

– Jeg ble ikke kjent igjen. Det var nesten litt skuffende, sier hun spøkefullt.

Les også: Åpner opp om singellivet: – Har absolutt følt på ensomhet

Som nevnt fikk også nabolandet Sverige øynene opp for «Pørni». Selv om hun ikke blir gjenkjent i Spania helt enda, får hun mer oppmerksomhet i Sverige. I et tidligere intervju med Steenstrup fortalte hun til Nettavisen at hun blir kjent igjen Stockholm, noe hun åpenbart synes er stas.

– Det var stort for meg. For jeg har ingen stor Hollywood-drøm, men jeg digger Sverige. Da ble jeg litt høy på meg selv, det var hyggelig, uttalte hun da.

Under årets Gullruten hanket Steenstrup inn to priser for «Pørni», og vant i kategorien for «beste dramaserie» og «beste kvinnelige skuespiller».