Det er foreløpig ingen av de store bilprodusentene som har bygget en elbil som stasjonvogn, en nærmest garantert suksess i det norske markedet.

Audis e-Tron Quattro har litt av formen, men markedsføres som en SUV. Nå har Porsche en mulig kandidat for det norske markedet. Selskapet avduket en ny elbil basert på den kommende elbilen Taycan.

Porsche Taycan Cross Turismo er imidlertid ikke en stasjonsvogn, men en såkalt crossover.

Elbilen ble avduket under bilmessen i Geneve 2018. Ifølge Porsche har den 600 hestekrefter, gjør 0-100 km/t på under 3,5 sekunder og har en rekkevidde på over 500 kilometer.

Det er imidlertid ifølge NEDC-standarden, så reell rekkevidde ligger nok nærmere 380 til 420 kilometer.

Taycan Cross Turismo får firehjulstrekk og har en toppfart på 312 km/t.

Bilen er 4,95 meter lang. Det er 9 cm kortere enn Model X og 3 cm kortere enn Model S. Høyden er imidlertid hva som leder tankene til en stasjonsvogn. Bilen måler om lag 1,4 meter, noe som er tilsvarende Porsche Panamera.

Bakkeklaringen er imidlertid god, og med luftfjæring kan den i tillegg økes med 5 cm.

Ladingen av elbilen skal være den samme som i Taycan. Det vil si 800 volt og en effekt på 350 kW. Forutsatt en ladestasjon som kan levere et slikt nivå, betyr det rekkeviddepåfyll på 400 km (NEDC) på 15 minutter.

Porsche Taycan Cross Turismo er foreløpig en konseptbil. Regn med at produksjonsmodellen får store designendringer i forhold til disse konseptbildene, ikke minst når det gjelder interiøret.

Verken pris eller lanseringsdato er oppgitt for Porsche Taycan Cross Turismo.