Porsche er godt i gang med elbilen Taycan, som etter planen skal rulle på norske veier fra slutten av 2019.

Interessen fra nordmenn er skyhøy, Porsche i Norge har allerede registrert mer enn 2700 forhåndsbestillinger. Sett i perspektiv av at det ble solgt 104 Porsche 911 i 2018, er det et solid tall.

- Prisnivået vil ligge mellom Cayenne og Panamera og det vil komme forskjellige utgaver av Taycan med forskjellige ytelsesnivåer, sier Maren Helgestuen i Porsche Norge til Nettavisen.

Etter Taycan er det planlagt en høyrest versjon som skapt for Norge, Porsche Taycan Cross Turismo.

Porsche Macan som elbil

Per i dag er det imidlertid den kompakte og sportslige SUV-en Porsche Macan som sammen med Cayenne er bestselgerne for selskapet.

Overfor Nettavisen bekrefter Porsche nå at neste generasjon Macan kommer som elbil.

Macan blir den tredje elbilen fra Porsche.

- Dette bekrefter vår tro på at helelektrisk vil være fremtiden også for sportsbiler. Macan er en perfekt match med elmotorens karakter, sier administrerende direktør Morten Scheel i Porsche Norge i en kommentar.

- For oss i Norge er det svært gledelig å konstatere at vi får nok en modell som treffer markedet godt.

Lansering av elbil-Macan

Porsche anslår «tidlig i neste tiår» for lanseringen av Macan som elbil. Altså fra 2020 og framover.

Det kan ta en stund før både Taycan Cross Turismo og Macan kommer på markedet som elbiler. Det vil derfor ikke bli mulig å reservere bilen digitalt med det første.

- Den norske løsningen vi lanserte sommeren 2018 gjelder kun for sedanmodellen av Porsche Taycan. Ettersom det blir et stort gap mellom når de to ulike modellene går i produksjon, vil det gå en god stund før vi eventuelt åpner for reservasjon av Taycan Cross Turismo eller helelektriske Macan, sier Scheel.

Satser milliarder av euro på elbil

Sjef for Porsche internasjonalt, Oliver Blume, sier at selskapet vil ha investert mer enn seks milliarder euro i «elektrisk mobilitet» innen 2022.

Blume hevder at halvparten av Porsches nye biler kan leveres som elbiler innen 2025, men at selskapet også kommer til å levere både hybrider og biler med rene forbrenningsmotorer de neste ti årene.