HOLLYWOOD (Nettavisen): Rami Malek (37) imponerte stort i rollen som Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rapsody».

Natt til mandag norsk tid fikk folkefavoritten belønning i form av å vinne Oscar for beste mannlige hovedrolle. I tillegg ble Queen-filmen en av kveldens store vinnere.

Nettavisen var som eneste norske avis på plass under Oscar-utdelingen, og var en av fire som fikk stille Malek et spørsmål da prisvinneren møtte pressen etter utdelingen.

Og 37-åringen ble følelsesladd da han svarte på spørsmålet som i utgangspunktet gikk ut på om han selv følte at prestasjonen hans i filmen var spesiell og at det kunne ende med en Oscar.

- Jeg vet ikke hvordan jeg så ut på den scenen, men jeg trodde aldri dette kom til å skje i mitt liv, startet Malek svaret med.

Ble preget

Den nybakte Oscar-vinneren gikk deretter over til å snakke om skuespill generelt, noe som virket å vekke fram sterke følelser.

- Det er så mange av oss som bare drømmer om én ting. Og det er kanskje ikke dette, det er bare det å få seg en jobb. Så det at jeg har denne prisen i hånda nå er større enn … unnskyld meg, sa en tydelig preget Malek før han så ned i bakken.

Skuespilleren virket å slite med å holde igjen tårene mens han fortsatte:

- Det er større enn noen forventninger som jeg og kanskje også familien min noen gang har hatt. Dette har vært en tøff kamp, og jeg tror dere vet om det, men det faktum at jeg feirer med dere i kveld er bevis på at man vinne over mye. I kveld feirer jeg med alle dere og med alle som har en drøm. Det kan skje, sa Malek før han forlot podiet.

Se seansen i videoen øverst i artikkelen.

Oscar-vinneren har tidligere innrømmet at han hadde perioder med depresjon og mangel på selvtillit på grunn av at han ikke fikk skuespillerjobber i sine yngre år. Malek fikk sitt gjennombrudd med hovedrollen i TV-serien «Mr. Robot».

- Hodet ville eksplodert

Rami Malek har tidligere snakket om at han at av og til hadde det vanskelig i oppveksten på grunn av sin etnisitet. Det var et tema Malek også kom inn på da han takket for prisen i salen i Dolby Theatre.

- Jeg tenker på hvordan det ville vært å fortelle lille Bubba Rami at dette en dag kom til å skje med han. Jeg tror det lille, krøllete hodet hans ville eksplodert. Den ungen slet med egen identitet, med å finne seg selv, sa Malek.

Han trakk også fram at «Bohemian Rapsody» handler om en homofil innvandrer med en utsvevende livstil.

- Det faktum at jeg hyller ham og hans historie med dere i kveld beviser at vi lengter etter slike historier. Jeg er sønn av innvandrere fra Egypt. Jeg er en førstegenerasjons amerikaner og deler av min historie blir skrevet nå, sa Malek.

Han passet også på å takke moren sin og resten av familien.

- Familien min, takk for dette. Dere vet at faren min ikke fikk se meg gjøre noe av dette, men jeg tror han ser ned på meg nå. Dette er et monumentalt øyeblikk.

Malek takket også Queen og menneskene som ga han rollen som Mercury.

- Jeg var kanskje ikke det åpenbare valget, men det ser ut som det fungerte bra, sa Oscar-vinneren med et smil.

Romanserykter

Kveldens store snakkis var Lady Gaga og Bradley Coopers fremførelse av låta «Shallow», som satte fyr på romanseryktene om at skuespillerduen har mer enn vennskapelige følelser for hverandre.

Det skapte raskt litt tvilsomme overskrifter som «Lady Gaga og Bradley Cooper kysset nesten under Oscar-utdelingen» og «Lady Gaga og Bradley Cooper så veldig forelsket ut under Oscar-utdelingen - eller så er de bare gode skuespillere».